Želite zdrav i jednostavan doručak: Probajte ovo jelo koje su voljeli naši stari – svi će u njemu uživati

Želite zdrav i jednostavan doručak: Probajte ovo jelo koje su voljeli naši stari – svi će u njemu uživati

Ovo jelo priprema se od cjelovitog zrna pšenice uz dodatak onoga što se nađe u kući.

Bungur je vrlo zdravo jelo, a priprema je brza i jednostavna, što nam omogućuje da napravimo brz doručak u kojem će uživati ​​cijela obitelj, prenosi N1.

Sastojci:

700 grama pšenice
300 grama vrhnja

2 decilitra mlijeka
i soli po ukusu
priprema:

Očišćenu i opranu pšenicu kuhajte oko sat vremena da se zrna ne raspadnu, piše Krstarica.

Pšenicu ocijediti, ohladiti i samljeti u stroju za mljevenje mesa.

Ovako pripremljenu pšenicu stavite u lonac, zalijte vodom, posolite i pustite da kuha.

Tijekom kuhanja dodajte malo vode, ali pazite da ne ostane previše tekućine.

Kad je pšenica kuhana dodajte vrhnje i mlijeko, promiješajte i poslužite.

Dodajmo ovome napomenu vezanu uz prednosti bungura. Ako živite brzim životnim tempom bungur je, navode, žitarica za vas! Jedinstven način obrade pšenice kojom se dobiva bulgur čini ga jednostavnim za pripremu, a zdravstvene prednosti su brojne.

Premda je izuzetno hranjiva, ova ukusna žitarica sadrži malo masnoća i kalorija.

Energetska vrijednost 100 g bungura iznosi 342 kcal, a od toga sadrži 76% ugljikohidrata, 12,3% proteina i 1,3% masti, a uz to sadrži velike količine vlakana, proteina, ugljikohidrata, kalcija, željeza, cinka, magnezija, mangana, fosfora, te vitamina B skupine.

S obzirom da je riječ o namirnici koji se dobiva od cjelovitih žitarica, bungur smanjuje razine lošeg kolesterola u krvi te tako štiti kardiovaskularni sustav, stoji u opisu.

Foto: Pixabay