Virovitičani na skupu “Zašto je Simpa mrtav”: Građani traže odgovore od gradonačelnika Ivice Kirina

Virovitičani na skupu “Zašto je Simpa mrtav”: Građani traže odgovore od gradonačelnika Ivice Kirina

Dvjestotinjak građana okupilo se u subotu na skupu “Zašto je Simpa mrtav?” u središtu Virovitice, na kojem su u kutiju ubacivali pitanja i komentare vezane uz slučaj nestanka više milijuna kuna iz gradskog proračuna i samoubojstva pročelnika za financije Siniše Palma. Ta pitanja bit će javno postavljena gradonačelniku Ivici Kirinu.

Među okupljenima bilo je i nekoliko članova Gradskog vijeća iz oporbenih stranaka, ali nikakvih govora nije bilo, javljaju vijesti.hr.

Cilj akcije bio je upozoriti građane da ne šute i ne okreću glavu od problema, a tijekom dva sata prikupljeno je dvjestotinjak pitanja koja će biti okačena na ulaz u Gradsku upravu uoči sjednice Gradskog vijeća i tako javno postavljena gradonačelniku Kirinu, rekla je organizatorica skupa Iva Anzulović.

Gradsko vijeće Virovitice raspravljat će o nestalom novcu iz gradskog proračuna i samoubojstvu pročelnika na redovnoj sjednici 18. lipnja.

Palm je nestao je u 31. svibnja, a pronađen je mrtav 3. lipnja. Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru izvijestilo je “da se radi o samoubojstvu te da nije bilo potrebno obaviti obdukciju”, što je među stručnjacima izazvalo niz prijepora.

Nekoliko sati prije službene vijesti o smrti pročelnika gradonačelnik Ivica Kirin izvijestio je javnost o “počinjenju kaznenog djela na štetu gradskog proračuna”. Podnio je kaznenu prijavu Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj, a Palma razriješio dužnosti te pokrenuo postupak njegova udaljenja iz službe.

O slučaju Kirin nije želio javno govoriti, ali je, pritisnut novinarskim pitanjima, ipak objavio kako je gradskom proračunu tijekom više godina nanesena milijunska šteta te pročelnika Palma optužio da je bio ovisnik o kockanju.

 

Foto: Hina

Facebook Comments