Hrvatski san Kalmetinog pouzdanika: Za samo stotinjak kuna mjesečno 23 godine živio u stanu od 115 kvadrata

Hrvatski san Kalmetinog pouzdanika: Za samo stotinjak kuna mjesečno 23 godine živio u stanu od 115 kvadrata

Radovan Dunatov je nekadašnji zamjenik, dogradonačelnik, Božidara Kalmete u Zadru. Još davne 1995. godine Kalmeta mu je, kako piše Slobodna Dalmacija, posebnim rješenjem kao „zaslužnom građaninu i neophodnom kadru“ na atraktivnoj lokaciji u Ulici dr. Franje Tuđmana dodijelio najveći kadrovski stan površine 115 kvadrata.

Dunatov, koji je u to vrijeme bio i ravnatelj Medicinske škole, je potom mijenjao funkcije u gradskoj upravi. Kad je prestao biti dogradonačelnik, preuzeo je resor predškolskog odgoja, kulture i športa, a na kraju je bio pročelnik za kulturu. Cijelo vrijeme je živio u tom kadrovskom stanu sa suprugom, pa i onda kada su mu se djeca odselila.

Iako je tamošnja oporba posebice zadnjih godina inzistirala da konačno vrati taj stan, Dunatovu se to nije dalo učiniti. Trebao je, prema ugovoru, iseliti 13. svibnja 2018., ali je od aktualnog gradonačelnika dr. Branka Dukića, također HDZ-ovca, dobio produljenje za još šest mjeseci.

Nekadašnji Kalmetin zamjenik je tako iselio tek sa zadnjim danom prošle godine kada je i otišao u mirovinu. U tom stanu je bio oko 23 godine i za to vrijeme plaćao je najamninu od stotinjak kuna mjesečno. Čelnik Zadra dr. Dukić kaže da „Dunatov stan nije otkupio jer je imao djecu na školovanju“.

Novinarima Slobodne Dunatov je u petak rekao kako je oslobodio stan od ljudi i stvari i vratio ključeve. Ogorčen je zanimanjem javnosti za njegovo stambeno pitanje te ističe da uopće ne razumije „znatiželju javnosti oko stana koji je uredno vratio“. A kako bi i razumio kad je navikao godinama živjeti uz ravnateljsku ili pročelničku plaću i u velikom kadrovskom stanu na atraktivnoj lokaciji za smiješnu najamninu.

Kad si „zaslužni građanin“ i uz to „neophodni kadar“, što zapravo u ovom slučaju znači da je bio Kalmetin pouzdanik, onda si može priuštiti biti i „ogorčen“ što se drugi zanimaju za privilegiju koju on očito drži zasluženom i ni po čemu posebnom. Dunatov kaže kako sada uglavnom živi u Preku na otoku Ugljanu i tek povremeno navrati u Zadar.

Facebook Comments