Zbog povjerenstva o sukobu interesa predsjednica Kolinda odustala od popusta u klinici

Zbog povjerenstva o sukobu interesa predsjednica Kolinda odustala od popusta u klinici

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, umjesto da iskoristi popust od 20 posto poliklinici Radiochirurgia Zagreb, platila je puni iznos liječničkog pregleda u iznosu od 7700 kuna, prenosi N1.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je stoga odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog mogućeg primitka nedopuštenog dara.

Povjerenstvo je ovaj predmet otvorilo u veljači, a nakon brojnih upita medijskih kuća vezano za odobreni popust na liječnički pregled Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u klinici Radiochirurgia Zagreb.

Radi se o pregledu cijelog tijela uređajem  za magnetsku rezonancu.

Iz Ureda predsjednice tada je rečeno da je predsjednica pregled platila vlastitim novcem, a da se odlučila za tu polikliniku, jer je vodi liječnik koji ju je godinama liječio u javnom zdravstvu.

“Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u hrvatskoj javnosti zalaže se za preventivne zdravstvene preglede te i osobno svake godine obavlja redovite preglede. S obzirom da je dugogodišnji liječnik kod kojeg je predsjednica Grabar-Kitarović išla na preventivne preglede prim. dr. sc. Dragan Schwarz iz sustava javne zdravstvene skrbi prešao u privatne pružatelje zdravstvenih usluga, Predsjednica je ove godine preventivni pregled, magnetsku rezonancu dojki i unutarnjih organa, obavila u privatnoj poliklinici „Radiochirurgija Zagreb“. Nadalje, navedena poliklinika jedina u Hrvatskoj posjeduje uređaj najnovije generacije za navedeni pregled”.

Foto: Valda Kalnina/Epa

Facebook Comments