Ljetni karneval u Rijeci: Posjetitelje očekuje dinaminčan i zabavan program

Ljetni karneval u Rijeci: Posjetitelje očekuje dinaminčan i zabavan program

Vikend od 17. do 19. lipnja u Rijeci je posvećen Karnevalu. Posjetitelje očekuje dinaminčan i zabavan program, a velika Karnevalska povorka održava se se u subotu 18. lipnja.

Riječki karneval u do sada neviđenom obliku bit će festival zabave i dobrog raspoloženja kako to uvijek biva, no ove godine uz premijerne programe koji će uključivati veliki broj gradskih lokacija čime će produženi lipanjski vikend pretvoriti u neponovljivu ljetnu karnevalsku priču. 

Od 17. do 19. lipnja koncerti i party-i na otvorenom, pjesma i druženje pod zvjezdanim lipanjskim nebom, karnevalski kostimi pod kojima neće biti potrebno nizati slojeve odjeće, na jedinstveni će način obilježiti početak ljeta koje će u Rijeci ove godine biti prepuno sadržaja za sve uzraste. 

Dječja karnevalska održati će se 4. lipnja, a kreće u 17 sati s Gata Karoline Riječke, a biti će tu glazbe, plesa, priredbi i predstava, dakle zabava za cijelu obitelj, a zabava se nakon povorke nastavlja na druženju u Exportdrvu.

U Dječjoj karnevalskoj povorci i ovog će puta sudjelovati najmlađi, djeca predškolskog i školskog uzrasta, a tradicionalno će, prije nego s “rijekom” maškarica krenu svojom trasom, posjetiti riječkog gradonačelnika koji u njihovu čast organizira svečani prijem u Gradu za sve dječje karnevalske grupe. Dok se oni pripremaju za svoj karnevalski nastup ispred pozornice na Korzu okupljene će šarmirati najmlađe pripadnice Prvih riječkih mažoretkinja svojim vještim koracima, a potom će na scenu stupiti zborovi Tratinčice i Male tratinčice koje će do početka povorke predstaviti svoje vokalno umijeće.

Posebno iznenađenje očekuje posjetitelje nakon završetka povorke koju će nastupom ispratiti Puhački orkestar Lovran, a potom će na pozornicu na Korzu stupiti likovi jedne od najpoznatijih dječjih bajki „Ivica i Marica“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Ulaz na predstavu koja traje 40 minuta je besplatan, a početak izvedbe zakazan je za 19 i 30 sati.

Nakon Dječje povorke slijede pripreme za vikend od 17. – 19. lipnja kad će cijeli grad obuzeti maškarano ludilo, a brojni će otvoreni punktovi u centru grada zaživjeti u ritmu Riječkog karnevala. Bit će tu zabave, raznih glazbenih žanrova i interesantnih kulisa, a ono što je sasvim sigurno je da nikome u Rijeci neće biti dosadno. Bilo da ste ljubitelji zabavne, domaće, strane ili ostale glazbe, već poznatih imena za najbolje karnevalske fešte ili dj-eva i glazbenika koji će se po prvi puta predstaviti u sklopu programa Riječkog karnevala, tog vikenda pronaći ćete zabavu baš po svom guštu. 

Sve će kulminirati 18.6.2022. Karnevalskom povorkom. U pratnji alegorijskih kola, tisuće maski protumačit će aktualnosti, mitove, urbane legende i puno više od toga. Njihove maštovite priče upotpunit će domaća i inozemna publika koja će na Riječkom karnevalu, barem jedan dan u godini, biti ono što želi. Ulice Rijeke pulsirat će drugačijim, maškaranim ritmom, a na različitim punktovima užeg centra svatko će moći uživati u glazbi i zabavi po svom ukusu.