Zoran Erceg pokušao spriječiti proslavu obljetnice HOS-a u Splitu:”Borim se protiv hrvatskog nacizma”

Zoran Erceg pokušao spriječiti proslavu obljetnice HOS-a u Splitu:”Borim se protiv hrvatskog nacizma”

Zoran Erceg objavio je kako je pokušao spriječiti proslavu obljetnice 9. bojne HOS-a u srijedu u Splitu. Bojna Rafael Vitez Boban osnovana je na obljetnicu proglašenja Nezavisne Države Hrvatske.

Erceg je na Facebooku napisao kako ga je policija spriječila u ovom naumu, ali da su bili korektni prema njemu. Snimku svog pokušaja objavio je na stranici “DOSTA JE Ja vas se ne bojim”.

“Namjeravao sam danas, 10. 4. 2019.g. pokazati hrvatskim nacistima da postoje građani Splita i hrvatski ratni veterani koji su spremni i odlučni reagirati na njihovu proslavu dana nacističke tvorevine tzv. “nezavisne drzave” Hrvatske ali me je policija, na moju žalost, prepoznala i spriječila jer su me tijelima izolirali dok nije bilo sve gotovo. Njihovom postupanju nemam što prigovoriti. Bili su korektni, pristojni i profesionalni. 3 u civilu i 3 u uniformi iza mene. Naknadno su shvatili da ih snimam sa kamere koja mi je bila obješena oko vrata te pokrivena trenerkom. Digli su mi patent i pokrili kameru. Zato je zadnji dio snimke u mraku”, napisao je Erceg na Facebooku.

“Borba protiv hrvatskog nacizma se nastavlja. Ako su me danas zaustavili drugi put neće. Jako je važno da hrvatski antifašisti prestanu sa djelovanjem skriveni noćnim mrakom. To je vrijeme kada djeluju nečasni ljudi, lopovi i kukavice. Treba se nacistima suprostaviti otvoreno i po danu. Treba nacistima pokazati da ih se ne bojimo te poručiti: “Dosta je, ja se vas ne bojim”. Pomozite mi da zajedno pokažemo drugo, časno i antifašističke lice Hrvatske za koju smo se borili u ratu. Ako se pomirimo sa HDZ-om i nacistima onda smo uzalud ginuli u ratu”, napisao je.

Facebook Comments