“21 stoljeće” iz Srednjeg vijeka: Novinari dobili plaću nakon šest godina

“21 stoljeće” iz Srednjeg vijeka: Novinari dobili plaću nakon šest godina

Trgovački sud u Zagrebu donio je zaključak na temelju kojeg je novinarima “21. stoljeća”, šest godina nakon gašenja tog dnevnog lista, isplaćen umanjeni dio zaostalih plaća iz stečajne mase tvrtke “Miran dan”, nakladnika te tiskovine koja je izlazila od kraja 2012. do proljeća 2013.

Sudskom odlukom naložena je isplata 1,1 milijun kuna na račun stečajne mase nakladnika, a nakon toga uslijedila je i isplata pedesetak novinara i ostalih djelatnika “21. stoljeća” kojima je, nakon završne diobe, pripalo oko 56 posto utvrđenih tražbina, piše N1.

Dnevni list ”21. stoljeće” bio je pokrenut krajem 2012., glavna urednica bila je Nada Mirković koju je prije gašenja lista u proljeće 2013. nakratko zamijenio Borna Keserović, a među novinarima i urednicima u tom listu bili su, između ostalih, Denis Kuljiš, Ivan Starčević, Vojislav Mazzocco, Ivan Pandžić i pokojni Toni Marošević.

Nakladnik je bila tvrtka “Miran dan” na čelu s Marjanom Jurlekom, a kako se kasnije isticalo, partner koji je “pomagao oko kredita” s kojim je pokrenut list bio je “Digitel” Aljoše Roksandića.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina

Potpis pod sliku: Novinar Denis Kuljiš tvrdi da nije dobio ni kunu