Ministar u problemima: Kuščević je bio na poreznoj listi srama, a sada se ne može sjetiti koliko ima nekretnina

Ministar u problemima: Kuščević je bio na poreznoj listi srama, a sada se ne može sjetiti koliko ima nekretnina

“Nije više na listi poreznih dužnika” navodi se u “vremeplovu” na financijskom servisu Poslovna Hrvatska uz tvrtku Kuščević d.o.o. iz Nerežišća, koja je bila u vlasništvu ministra uprave Lovre Kuščevića, a koja od kolovoza 2013. godine više nije na toj listi.

No, u svjetlu Kuščevićeva odgovora novinarki na pitanje “ima li toliko nekretnina da ih ne može pratiti”, kad je rekao “Bogu hvala, da”, istražili smo njegov poslovni put prije nego što je ušao u politiku te naišli na spomenutu tvrtku koja je 2012. otišla u stečaj, piše Jutarnji list.

Kad smo ga jučer pitali što se dogodilo s tom tvrtkom, odakle porezni dug i zašto je otišla u stečaj, Kuščević nam je rekao da mu to nije poznato jer je od 2005. izašao iz te tvrtke kao direktor. Riječ je, naime, o tvrtki koju je 2002. osnovao Lovro Kuščević, a od 2010. kao njezin vlasnik vodio se njegov brat Branimir Kuščević.

Tvrtka je bila registrirana kao trgovina na malo namještajem. Sudeći prema podacima o prihodima koji su još uvijek vidljivi u poslovnim servisima, tvrtka je 2005. prijavila prihod od 5,4 milijuna kuna, a godinu dana poslije 6,7 milijuna kuna. Te 2006. godine zapošljavala je 11 ljudi. Pokušali smo razgovarati sa stečajnom upraviteljicom koja je provela postupak, ali jučer nam je rekla da nije u mogućnosti pričati.

U imovinskoj kartici Lovre Kuščevića iz 2011., kao njegovo bivše radno mjesto navodi se tvrtka Kuščević d.o.o. Naveo je da je u njoj bio direktor i godišnje ostvarivao neto primitak u visini od 70.000 kuna, dakle mjesečno 5,8 tisuća kuna. Kad smo jučer pitali ministra uprave Kuščevića o kakvom je poreznom dugu bila riječ i što se dogodilo s tvrtkom da je otišla u stečaj, odgovorio nam je da ne zna jer je izašao iz tvrtke 2005. godine kad je postao načelnik.

Ukazali smo mu da je tvrtka navodno tek od 2010. godine promijenila vlasnika i da je to osoba istog prezimena kao i on pa da je čudno da u mjestu kao što su Nerežišća nije čuo što se dogodilo sa salonom namještaja koji je on pokrenuo.

– Otišao sam raditi za opće dobro. Ne znam što se kasnije događalo s tom tvrtkom – ponovio je ministar uprave Lovro Kuščević