Mladi Ante Pranić pokušao objasniti zašto je napustio Grmoju i Petrova: Hoće li vratiti zastupnički mandat

Mladi Ante Pranić pokušao objasniti zašto je napustio Grmoju i Petrova: Hoće li vratiti zastupnički mandat

Ante Pranić, predsjednik Nezavisne liste mladih, gradonačelnik Vrgorca i saborski zastupnik objasnio je zašto je prekinuo suradnju s MOST-om u Splitsko-dalmatinskoj županiji. O nastavku suradnje na nacionalnoj razini odlučit će na jesen.

“Naša Nezavisna lista mladih je bila na platformi Mosta i kao takvi smo se pojavili u  skupštini Splitsko-dalmatinske županije. Zbog razilaženja oko funkcioniranja i pogleda prema 2021. odlučili smo na formiranje vlastitog kluba u kojem se nalazi pet vijećnika”, rekao je Ante Pranić na N1 televiziji.

“Mi želimo graditi vlastiti put. Želimo biti samostalni u odlučivanju kada u Splitsko-dalmatinskoj županiji dođe do promjena”, dodao je.

Svoj status u Saboru definirat će na jesen. O tome će odlučiti Glavni odbor Nezavisne liste mladih. Osobno je spreman vratiti mandat koji je osvojio Ivan Kovačić. Kaže da su odluku donijeli i ranije, ali nisu htjeli  to obznaniti prije europskih izbora  kako ne bi naštetili Mostu.

“Ne smatram da je to neki raskol, stotinjak mladih ljudi je odlučilo formirati svoj put. Ja nisam osoba koja će negativno govoriti o ljudima s kojima je do sada sjedio”.

Razlaz je prije nekoliko dana komentirao i Nikola Grmoja, politički tajnik MOST-a.

“Oni se u priopćenju pozivaju na dijalog s drugim opcijama, što ja razumijem jer je Pranić čelnik grada i mora imati korektne odnose s lokalnom i državnom vlasti, a Miro Bulj i Most u županiji su bili i ostat će žestoka oporba HDZ-u”, rekao je Grmoja.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments