Đakić nehotice otkrio kako funkcionira “demokracija” u Virovitici: Građani se moraju obratiti njemu, Kirinu i Tolušiću

Đakić nehotice otkrio kako funkcionira “demokracija” u Virovitici:  Građani se moraju obratiti njemu, Kirinu i Tolušiću

Josip Đakić čelnik je županijskog odbora HDZ-a i, nesumnjivo, jedna od ključnih figura na političkoj sceni u Virovitici. Kako  funkcionira  “demokracija” u Virovitici  možda najbolje ilustriraju izjave Josipa Đakića koji je zapravo nehotice  otkrio da se  bez njega,  Tolušića i  Kirina ne može ništa napraviti u gradu.  Za lošu percepciju grada  optužuje novinare.

“Virovitica nije ni približno grad slučaj. Pokušaj da se diskreditira aktualna vlast na nivou grada, kao i županije, fabriciran je novinarskim potenciranjem, u najvećem dijelu onih koji nisu nikada ništa lijepo napisali o Virovitici. Ona je jedno veliko gradilište, nekome to ne odgovara, jer svi uspjesi trebaju biti zatamnjeni negativnim pojavama. Činjenica je da su negativne pojavnosti prisutne u svakome gradu, pa i državi, i one su senzacije koje pune novinske članke, pa tako i ovo. Ne vidim nikakvih slučajeva koji bi narušili ono što se započelo i kako se radi. Otkad je gradonačelnik Ivica Kirin, Virovitica se pretvorila iz varoši, kako ju je zvala bivša ministrica obrane i potpredsjednica Vlade Željka Antunović, u gradić ugodan za život, a na pragu je novi investicijski ciklus”, ustvrdio je Josip Đakić u Večernjem listu.

“Na slučaj moga sina, koji je punoljetna osoba i priznao je da je pogriješio objavom fotografije, i samim time što se pokajao, trebalo se drukčije gledati. Ratni zločinci šetali su uz policajce bez lisica, a on je drukčije tretiran samo zato što je moj sin. Ja sam šteta svome sinu, jednome, drugome, trećem i četvrtom, jer oni su pod povećalom, a traži se mene. Gleda se kako bi se meni naštetilo. No, na izborima od 2003. do sada, svaki se put pokušalo diskreditirati i mene i moje stranačke prijatelje, i nije se uspjelo”, pojasnio je  Đakić

Iako je, kako sam kaže, teret svojim sinovima, ne razmišlja o povlačenju s političke scene.

” Neću se maknuti, politički sam se spreman boriti dok god ne ostvarim ciljeve koje smo zacrtali, i dokle god me moji suradnici i kolege uvažavaju i trebaju, ja sam tu. Oni će odlučiti kad ću otići. Ni vi novinari, ni bilo tko drugi, nego oni s kojima dijelim i zlo i dobro na ovim prostorima. Na izborima za EU parlament polučili smo 42,35 posto glasova, i prvi smo u Hrvatskoj po rezultatu. I to govori sve, kada se pita trebam li se maknuti”poručuje. Nije točno, tvrdi, kako se “u Virovitici ne može ništa napraviti ako nisi ‘njihov’”.

” Svatko tko se obrati meni, Kirinu, Tolušiću, iznese prijedlog, molbu, gledamo da mu stvorimo mogućnost da stvara i radi na ovim prostorima”, zaključuje Đakić.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina