Škoro želi tuđmanovske ovlasti: Želi promijeniti Ustav, sazivati sjednice Vlade, raspisivati referendum, imenovati suce

Škoro želi tuđmanovske ovlasti: Želi promijeniti Ustav, sazivati sjednice Vlade, raspisivati referendum, imenovati suce

 

Glazbenik i poduzetnik Miroslav Škoro upravo je objavio svoju odluku o kandidaturi za predsjednika Republike, kako je i najavio dan ranije. Video je o tome objavio na YouTubeu i podijelio na svojoj Facebook stranici. Škoro je istaknuo da će mu prvi potez kao predsjednika države biti  inicijativa za promjenu Ustava. Želi da predsjednik može sazivati sjednice vlade, raspisivati referendum, imenovati ustavne suce,  stavljati veto na zakone.

– U Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, to je zapisano u prvom članku Ustava. Jedino predsjednika Republike narod još neposredno bira. Hrvatskom danas vlada kontrolirani stranački sustav u kojemu se na vlasti izmjenjuju dvije najjače stranke sa svojim trgovačkim partnerima. Dogodine nas možda čeka i velika koalicija. Političke elite potpuno su se otuđile od naroda, bahatost i arogancija ide toliko daleko da se raznim smicalicama i manipulacijama ne dopušta održavanje referenduma – govori Škoro u svom prvom videu kao kandidata za predsjednika RH.

– Gubitak povjerenja u državne institucije poprimio je zabrinjavajuće razmjere. Neki čak govore o Hrvatskoj kao neuspješnom projektu. Stotine tisuća hrvatskih kćeri i sinova svojom pameću i svojim radom već izgrađuju neke druge države jer ovdje nisu imali šanse bez stranačke iskaznice. Nisu više željeli živjeti u državi u kojoj spirala mržnje i netolerancije nagriza njene same temelje. To nije Hrvatska kakvu su sanjali naši preci, koju je stvarao dr. Franjo Tuđman i za koju su ratovali i ginuli hrvatski branitelji. Pobjeda u Domovinskom ratu i ostvareno jedinstvo u tom vremenu moraju biti polazna točka u izgradnji moderne hrvatske države. U takvim okolnostima Hrvatska treba predsjednika koji će biti oruđe naroda za odlučni zaokret. Hrvatska treba osnaženje ustavnog položaja predsjednika Republike. Zato sam donio odluku da ću se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske, a srž mog programa je savez s narodom nasuprot vladavini stranačkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkog tijela. Želim biti narodni predsjednik i samo ću vama polagati račun – naglasio je Škoro.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina