Zašto Ivo Josipović hvali Škoru, dok je prilično hladan kada govorio o Milanoviću?

Zašto Ivo Josipović hvali Škoru, dok je prilično hladan kada govorio o Milanoviću?

Utrka za Pantovčak je krenula, u nju se uključio Miroslav Škoro, Zoran Milanović je započeo kampanju iz brezovičke šume, a bura nakon trenutnog zatišja očekuje se od Kolakušića i Pernara.

Bivši predsjednik Ivo Josipović komentirao je za vijesti.hr predsjedničku utrku koja je  već započela iako  aktualna predsjednica još  uvijek nije formalno istaknula kandidaturu.

Kakva je vaša prognoza – peti predsjednik ili ponovno predsjednica?

“Mislim da su sve varijante otvorene, vidjeli smo na dosadašnjim izborima iznenađenja. Bit će vrlo zanimljivo.”

Donedavno ste se i vi spominjali kao SDP-ov kandidat za predsjednika. Kako biste pobijedili Kolindu Grabar-Kitarović?

“Nisam bio kandidat, nisam tu temu ni otvarao, niti rekao da to želim. Možda jednog drugog dana. Mislim da gospođa predsjednica nije ostvarila što se očekuje od te pozicije, estradizirala je funkciju i otklonima lijevo, a više desno, loše predstavljala Hrvatsku. Osobno, volio bih da dođe do promjene.”

U kampanju je krenuo Zoran Milanović, što biste mu savjetovali, je li vas tražio savjet s obzirom na vaše iskustvo?

“Specifična je osoba i političar, sve što bih mu savjetovao nije primjenjivo, sam će izabrati strategiju. Šanse su mu podjednake kao i svima. Bit će to zanimljiva utrka između svih kanditata.”

Vi ste bili prvi glazbenik na Pantovčaku, kako će proći Miroslav Škoro koji je godinama velika glazbena zvijezda u Hrvatskoj?

“Jest, ozbiljan je kandidat i vidi se da su glazbenici ozbiljni te da predrasude o glazbenicima ne stoje. Spremni su, kao i drugi intelektualci, voditi državu. Naširoko je popularan i mudro se distancirao od desničarenja.”

Vidjeli smo da je bilo svega i svakog u kampanjama, hoće li ovi izbori biti najestradiziraniji? Tu su i Kolakušić i Pernar sa svojim virtualnim kampanjama…

“Kolakušić i Pernar su tipični populisti, ne mislim to u negativnom kontekstu. Važni su u njihovoj kampanji i mediji, što je Pernar i potvrdio kad je rekao da će izvoditi cirkus dok mediji to prenose. Dakle, metoda koja se naziva “cirkusiranje” sigurno će još neko vrijeme postojati.”

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments