Zašto Milijan Brkić “puca od zadovoljstva”: Treba li se onda premijer Plenković zabrinuti?

Zašto Milijan Brkić “puca od zadovoljstva”: Treba li se onda premijer Plenković zabrinuti?

Premijer Andrej Plenković u Saboru jer jučer dobio potvrdu za nove ministre i ministrice, a riječ o ljudima koji će na manje od godinu dana preuzeti resore i nastaviti ondje gdje su stali njihovi prethodnici.

Gost RTL-a Danas bio je politički analitičar Žarko Puhovski koji se osvrnuo na činjenicu da svakog od novih ministara čeka puno posla, a pitanje je što mogu učiniti u zadnjoj godini dana do izbora.

Komentirajući listu premijera Andreja Plenkovića na kojoj se nalaze novi ministri i ministrice, istaknuo je da je ”ta lista napravljena vrlo pažljivo – regionalno, generacijski, spolno i tako dalje”. ”Ona nije sasvim napamet napravljena iako su neka imena bila mijenjana u zadnji čas. Međutim, ona prije svega služi stranačkim svrhama. Vidjeli smo da gospodin Milijan Brkić doslovce puca od zadovoljstva. On se vratio u igru nakon svih stvari koje su se događale i očito da premijeru nije problem ni Sabor, kao što vidite on ima, da se tako kaže, većinu lijevom rukom, nije problem ni koalicija jer su Pupovac i HNS dobra dječica. Njemu je problem njegova stranka i time će se morati baviti u sljedećim mjesecima i nažalost i mi s njim”, upozorio je Puhovski.

Istaknuo je da je ”Tomislav Tolušić bio najveći zalogaj koji je trebalo maknuti s obzirom na unutarstranačke odnose. Sad je trebalo dati neku vrstu naknade ili utješne nagrade, koliko je to moguće, što je i učinjeno. Ponavljam, to je bila unutarstranačka križaljka, veoma razumno napravljena”.

”Slijede nam predsjednički izbori, gdje će biti različitih sukoba, a onda dolaze izbori u HDZ-u i naravno parlamentarni izbori, pri čemu je i dalje moguće da parlamentarni izbori budu najesen ako dođe do nekih zaoštrenih sukoba u stranci, recimo nakon ljetne stanke”, zaključio je Žarko Puhovski.

Činjenica je da je Milijan Brkić najviše profitirao od ove rekonstrukcije  Plenkovićeve Vlade jer je pokazao da  premijer ne može voditi stranku bez njegove pomoći. Prije nekoliko mjeseci Brkić uopće nije bio pozivan na stranačke sastanke, a sada je bio jedan od glavnih aktera.

Admir Buljubašić/Hina