Reiner na Plenkovićevoj liniji: “Osudio” Miru Kovača koji je zatražio rekonstrukciju HDZ-a

Reiner na Plenkovićevoj liniji: “Osudio” Miru Kovača koji je zatražio rekonstrukciju HDZ-a

Promjene su dobre i nisu napravljene preko noći, kazao je gostujući u Dnevniku HTV-a Željko Reiner. Bile su potrebne, dodao je, iz više razloga. Od onih da Vlada neopterećeno može završiti već započete reforme i početi nove, do toga da spremni dočekamo predsjedanje EU-om.

Smatra kako HDZ-u nisu naštetile afere s kojima su se morali suočiti neki ministri te pozvao na persumpciju nevinosti. Osim toga, dodao je – snaga stranke se vidjela na glasovanju i čvrstoj većini od 82, čak i 83 glasa. Na pitanje što ako HNS i SDSS uvjetuju ostanak u koaliciji uvođenjem dvojezičnih napisa u Vukovaru odgovorio je kako za to nema nikakvog razloga.

– HDZ treba konsolidirati, to je rekao i sam premijer Plenković, a svi pojedinci moraju voditi računa da neke stvari kažemo, ili ne kažemo u nekom trenutku. Mi smo demokratska stranka, ali postoji i vrijeme i mjesto kad je nešto primjereno reći. Trenutak nije bio primjeren da se ovakve ocjene iznose, komentirao je Reiner izjavu Mire Kovača da i HDZ treba rekonstrukciju prije parlamentarnih izbora.

Foto: HRT