Ministar Pavić štiti svoju prethodnicu Žalac: Sporne ugovore ne želi dati na uvid javnosti?

Ministar Pavić štiti svoju prethodnicu Žalac: Sporne ugovore ne želi dati na uvid javnosti?

Novi ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko  Pavić  nije  jasno dogovorio na pitanje  hoće li sporne ugovore  svoje prethodnice  Gabrijele  Žalac objaviti u jasnosti. Iz njegovih odgovora može se razabrati da će ih dostaviti nadležnim institucijama, ali nije rekao da će biti dostupni i medijima.

“Svakako ću vidjeti te dokumente, osigurati da sve relevantne institucije imaju pristup dokumentima i ako je  dogodilo bilo što vjerujem da će institucije odreagirati. Svi su dokumenti već sad djelomično dostupni. Svi će dokumenti biti dostupni i ako treba institucije će reagirati. Meni će biti prioritet nastavak ugovaranja i regionalni razvoj Hrvatske. Ne bih htio zaboraviti ni otoke. Ima tu puno posla”, rekao je ministar Pavić u razgovoru za Dnevnik.hr. Na pitanje je li se čuo s ministricom Žalac koja nije dobro primila smjenu,  Pavić je odgovorio  potvrdno i dodao da ima odličan odnos sa svojom prethodnicom.

” Ona je moja prijateljica. Vjerujem da ću kvalitetno nastaviti rad gdje je ona stala”, naglasio je  Pavić.

Mediji su  u posljednje vrijeme problematizirali  natječaj težak 13 milijuna kuna na kojemu je pobijedila tvrtka Ampelos s jednim zaposlenim i koja je ranije bila blokirana 64 dana. Većina novca u ovom projektu išla je iz EU fondova.  Moguće je da je cijeli posao preplaćen i da  je stvarna cijena  posla oko tri milijuna kuna.

Foto: Edvard Šušak/Hina