Samo da ne mora odgovarati na škakljiva pitanja: Ivica Kirin podnio kaznenu prijavu protiv mrtvog Siniše Palma

Samo da ne mora odgovarati na škakljiva pitanja: Ivica Kirin podnio kaznenu prijavu protiv mrtvog Siniše Palma

Zamjenik virovitičkog gradonačelnika Damir Marenić na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća tražio je od medija  da šute dok ne završe službene istrage u slučaju krađe najmanje 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna kako ne bi “radili štetu gradu“.

„Apeliram na sve naše sugrađane, vijećnike i pogotovo na medije. Nemojmo nasjedati i objavljivati neprovjerene informacije i od toga raditi konstrukcije jer to radi štetu gradu. Molim za strpljenje svih nas jer sve ove radnje koje se sada provode imaju svoj konačni završetak i službeno izvješće. Ovo što se u medijima dade čitati nanosi štetu pojedincima i gradu kao instituciji“, kazao je Marenić i to ponovio nekoliko puta u raznim prigodama, piše Virovitica.net.

Slično je ponovila i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

Privremena pročelnica Ureda za gospodarstvo i financije Vesna Grbac pozvala se, braneći gradonačelnika Ivicu Kirina, na Zakon o kaznenom postupku: „Podnositelj kaznene prijave ne može davati nikakve informacije“.

Kirin je, naime, podnio kaznenu prijavu protiv mrtvog pročelnika Siniša Palma.

„Ne možemo ništa govoriti i donositi sudove, mišljenja i uvjerenja bez vjerodostojne informacije, činjenica i argumenata“, rekla je gospođa Grbac.

Marenić, a kasnije i pročelnica Grbac, čak su zatražili od vijećnika (i medija) da u slučajevima kada i govore o nekim informacijama koje cure iz gradskih ureda kažu tko im je što i kada  rekao.

„Štitit ću svoje izvore i ne želim ih otkriti jer su iz redova HDZ-a ,a ja držim do njih. Nije problem u našim nagađanjima nego u tome da nam ne dajete dovoljan broj kvalitetnih informacija. Virovitička i hrvatska javnost vam ne vjeruju. Ne vjeruje vam ni vaše HDZ-ove članstvo i najgore od svega ne vjeruju vam knjigovođe“, rekao je Siniša Prpić (HSDP).

Zdravko Rengel (HSS) upitao zamjenika Marenića da pojasni dvostruka mjerila kada je u pitanju novinarsko izvještavanje: Kako to da novinari u svim medijima ne bi trebali objavljivati neprovjerene informacije, a na ICV-u to mogu? Drugom riječima, jesu li informacije objavljene na portalu koji kontrolira Ivica Kirin provjerene?

Odgovor zamjenika Marenića je vrlo zanimljiv.

„Kada sam zamolio da se objavljuju samo provjerene informacije to se odnosi na sve, i medije i fizičke osobe na društvenim mrežama. Konkretan članak objavila je gospodična, reći ću, jedna od rijetkih diplomiranih novinara u gradu Virovitici koja je svoju titulu stekla obrazovanjem i moje mišljenje je da nemam razloga ne vjerovati u njezinu objavu i sve što je tamo prikazala“, odgovorio je Marenić.

I