“Dobrodošlica župana Posavca”: HDZ kažnjava i omalovažava Međimurje

“Dobrodošlica župana Posavca”: HDZ kažnjava i omalovažava Međimurje

HNS-ov međimurski župan Matija Posavec osvrnuo se na “sramotne poruke” ministra gospodarstva prema Međimurskoj županiji i njemu kao županu. Župan tvrdi da HDZ-ov ministar nastupa uvredljivo prema županiji i njemu kao županu zbog njegovog inzistiranja na izlasku HNS-a iz vladajuće koalicije. Dodaje i da od projekata koje je predložila Međimurska županija nije uvažen gotovo ni jedan, prenosi N1.

Posavec je omalovažavajućim i uvredljivim nazvao poruke potpredsjednika HDZ-a i ministra gospodarstva Darka Horvata koji je, tvrdi Posavec, u sjedištu lokalnog HDZ-a najavio sjednicu Vlade i rekao da međimurska županija nije domaćin već da je župan dobio obavijest o lokacijama na kojima će se kretati premijer pa može doći i piti kavice. “Za sutra meteorolozi najavljuju 35 stupnjeva pa bi osam kavica bilo previše i ostavile bi gorak okus u ustima”, rekao je Posavec u razgovoru za RTL vijesti.

Dodao je da će prisustvovati sjednici Vlade u Čakovcu jer je to njegova dužnost i želi razgovarati o dvjema ključnim temama. Jedna se odnosi na značajno povećanje minimalne plaće, a želi razgovarati i čuti stav Vlade oko suživota s romskom nacionalnom manjinom.

Za točke koje se nalaze na dnevnom redu Vlade, Posavec je rekao da su to samo zaključci i da se puno tih projekata već realizira. Od projekta koje je županija tražila nije uvaženo gotovo ništa, rekao je Posavec. “To zaobilaženje instituta Županije i župana po funkciji je jasna poruka odnosa Vlade prema Međimurju”, zaključio je Posavec.

Komentirao je stanje u svojoj stranici te je rekao  da inzistira na unutarstranačkim izborima u listopadu.

Upitan hoće li premijer  Andrej Plenković doći i u ured međimurskog župana, predsjednik županijskog HDZ-a i ministar gospodarstva, Darko Horvat,  rekao je da premijerov protokol pozvao na sve događaje i međimurskog župana.

Domaćin premijeru u Prelogu bit će Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, a na kavicu je pozvan i župan Posavec. U Murskom Središću domaćin će biti gradonačelnik Dražen Srpak, dok je župan Posavec  pozvan samo na kavicu. Sjednici Vlade domaćin je gradonačelnik Čakovca.

“Prije neposrednog početka sjednice Vlade u 12 sati popit ćemo kavu”, rekao je Horvat.

Prema Vladinom protokolu predviđen je za 12 sati sastanak predsjednika Vlade s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem i županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

Foto: Denis Cerić/Hina