Utjecajni isusovac napao predsjednicu: Kolinda sudjeluje u nametanju nekršćanske joge katoličkoj djeci

Utjecajni isusovac napao predsjednicu: Kolinda sudjeluje u nametanju nekršćanske joge katoličkoj djeci

Zbog nedavnog komentara u kojem je spomenula da prakticira jogu i meditaciju, predsjednica se našla pod lavinom kritika iz konzervativnih katoličkih krugova. Jedan od tih kritičara je isusovac Ivan Ike Mandurić. Tvrdi da se joga nameće katoličkoj djeci, te da je žalostan da u tome sudjeluje i predsjednica. Predsjednicu je optužio da obmanjuje vjernike te rekao da se nada da će oni izabrati nekoga tko “autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti”.

Komentar patera Mandurića prenosimo u cijelosti

“Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport, i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem.

Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme „Krist na žalu“, jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere, te je utoliko bilo obmanjujuće. Ovdje se svakako mora postaviti pitanje, nije li to zastranjenje u vjeri otišli i dalje, i do koje mjere?

I sad kako to ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću, i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti – ako takav postoji ili ako se takav pojavi?

Tko ne razumije narod, i tko nema iste ideale, ne može ga ni voditi” stoji u komentaru patera Mandurića.

Fra Blažević: Zapadnjačka joga nema veze s pravom jogom

Fra Josip Blažević, s druge strane, tvrdi da zapadnjačka joga u svrhu postizanja zdravlja i koncentracije zapravo nema veze s pravom jogom. Joga je tehnika, kaže fra Blažević, za izlazak iz ciklusa reinkarnacije i postizanja nirvane, u kontekstu hinduizma.

“To što se s jogom događa na Zapadu je prostituiranje joge, njezino masakriranje, njezina profanizacija. Ona je nešto sveto, i nju treba braniti kao nešto što mi poštujemo u okviru jedne religije”.

“Možemo se poslužiti njihovim položajem tijela, nema problema, ali ću uzeti kao sredstvo meditacije Isusa Krista”, dodaje Fra Blažević.

Foto: Facebook