Povratak otpisanog Karamarka: Na proslavi Oluje u Kninu objavit će kandidaturu za predsjednika HDZ-a?

Povratak otpisanog Karamarka: Na proslavi Oluje u Kninu objavit će kandidaturu za predsjednika HDZ-a?

Tomislav Karamarko namjerava se kandidirati za predsjednika HDZ-a i u tu je svrhu posljednjih tjedana intenzivno komunicirao s brojnim članovima, a u kontaktu je i s nekim pripadnicima stranačkog vodstva. Tu nam je informaciju ovih dana potvrdilo više sugovornika iz HDZ-a. Nagađa se da bi Karamarko mogao uskoro čak i objaviti svoju kandidaturu.

On sam bio je jučer suzdržan tijekom kraćeg razgovora. Izbjegao je izravan odgovor na pitanje je li točno da već okuplja ljude s kojima će ići na unutarstranačke izbore, tvrdi Novi list.

– Bio sam dvadesetak dana okupiran zdravstvenim stanjem jednog člana obitelji, sada je to, hvala Bogu, bolje. U četvrtak sam, pak, bio u Banskoj Strugi, uvijek tamo na obljetnicu pogibije hrvatskih policajaca idem dan ranije.

A što se tiče priča o mojoj kandidaturi, o tom potom. Ako donesem takvu odluku, jasno ću to reći, neću ništa muljati. U politici je nikad ne reci nikad, ne znam što može biti za mjesec, dva ili za tjedan dana – rekao  je Karamarko.

Karamarko će doći na središnju proslavu Oluje u Kninu, gdje ga prošlih godina, otkad se povukao s političke scene, nije bilo. Stoga se i to može tumačiti kao signal da se Karamarko ozbiljno priprema za povratak u politiku. Dio naših sugovornika tvrdi nije isključeno da on već u Kninu najavi svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

– Karamarko je sada koncentriran na zagrebačku organizaciju HDZ-a, što je i logično, ali sastaje se i članovima iz ostatka Hrvatske. Zvuči vrlo odlučno i dojam je da je prelomio u sebi. Karamarko želi opet biti predsjednik HDZ-a, nedavna odluka Ustavnog suda jako ga je motivirala – tvrdi HDZ-ovac upoznat s Karamarkovim planovima.

Foto: Denis Cerić/Hina