Reagirao Roko Antić: Ne želimo da se preko Hrvata iz Janjeva vodi “medijski džihad” protiv Franje Tuđmana

Reagirao Roko Antić:  Ne želimo da se preko Hrvata iz Janjeva vodi “medijski džihad” protiv Franje Tuđmana

Roko Antić, dogradonačelnik Kistanja, reagirao je  na članak u Slobodnoj Dalmaciji  koji je prenio i  Teleskop.  Tvrdi da  je novinarka Slobodne  Dalmacije krivo interpretirala njegovu izjavu o  Prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Navodi  da je na izravno pitanje kako gleda na ulogu dr. F. Tuđmana odgovorio da  gleda više nego pozitivno.Stoga mu smeta što se iz članka u Slobodnoj Dalmaciji može zaključiti da je Janjevce izdao Franjo Tuđman.

“Poštujući slobodne novinarske interpretacije i zaključke novinarke Davorke Blažević,  moram ipak naglasiti da nije nimalo korektno i u ovoj prigodi nastavljati “medijski džihad” protiv Oca Domovine Franje Tuđmana i nakon 20 godina od njegove smrti. Novinarka u tekstu ističe da  “nije bio dobar prorok”, što se mene osobno tiče itekako Jest. Danas vidimo da je bio i više od proroka – kako je uopće uspio stvoriti samostalnu državu uz silnu gerilu petokolonaša koji i danas upravljaju državom i medijima u njoj.

Pa nije on šlampavo kupovao nekretnine od vlasnika 2005-2009, već APN. Zašto nije spomenuto da je Drugi općinski sud u Beogradu ovjeravao sporne punomoći i da je mozak cijele operacije bila izvjesna Kosa Vujaklija, Srpkinja iz Vukovara. Zanima li ikoga gdje je ona danas i njezini ortaci iz Novog Sada i Banja Luke?

Za Račanove vladavine (2000-2003) moram li spominjati da taj period nije niti za prisjetiti se, kamoli što od njih očekivati.  Na izravno pitanje o ulozi F. Tuđmana naglasio sam: “Predsjednik Franjo Tuđman je delegaciji Hrvatskog društva Janjevo iz Zagreba još tijekom 1992 i 1994. godine obećao da će “janjevačko pitanje u Hrvatskoj  biti riješeno u zajedničkom interesu Hrvata iz Janjeva ali i Republike Hrvatske”.  Iz čega je u našem razgovoru izvukla ovakav zaključak, nije mi jasno. To sam joj jučer prilikom našeg susreta i zamjerio. Ona mi reče da kao nije tako mislila.

Nije ovo slučajno. Jedna nas je HTV-ova novinarka Ivona Ramadža 2011. nazvala: “Propalim Tuđmanovim demografskim inženjeringom” – – i ostala Bogu hvala živa!
I bez obzira na to što cijenim novinarski rad Davorke Blažević, jer jedina u SD obrađuje “škakljive teme” , ipak, koliko god se trudila ne može pobjeći od svoje, tako vidljive, lijeve orijentacije!
Stoga molim  “Tuđmanu ne pakovati”, a  posebno ne preko nas – Hrvata podrijetlom iz Janjeva”, zaključuje  Roko Antić.

Foto: Facebook