Prosvjednik koji je uzvikivao “Živio ćaća”: To je asocijacija na Sanadera i kriminal, ali sam poruku poslao i Plenkoviću

Prosvjednik koji je uzvikivao “Živio ćaća”: To je asocijacija na Sanadera i kriminal, ali sam poruku poslao i Plenkoviću

Posjet premijera Andreja Plenkovića Korčuli, gdje je s ministrom prometa sudjelovao na potpisivanju ugovora za izgradnju korčulanskih luka, obilježio je incident zbog kojeg je reagirala i policija.

Čim je premijer sišao s policijskog glisera u Korčuli jedan je muškarac počeo uzvikivati “Živio, ćaća!”, a visoko iznad glave držao je papir na kojem je pisalo “Ćaća”.

Policija je procijenila da muškarac ozbiljno narušava javni red i mir, pa su ga brzo krenuli odvlačiti s mjesta događaja. “Pustite me! Došao sam pozdraviti našeg ćaću. Živio ćaća!”, uzvikivao je muškarac dok su ga odvodili.

Muškarac je pušten iz pritvora uz optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira.

Odmah nakon toga dao je izjavu reporteru RTL-a. Na početku razgovora otkrio je s kojim se problemima suočava.

“Moj jutrošnji motiv je da kažem općinarima da naprave ono što su obećali. Da urede obalu, šetnicu, nas 900 je potpisalo da se to uradi. Privatizira se plaža, a mi se nemamo gdje kupati”, kazao je Ivan Parlov.

“Zašto s natpisom ‘ćaća'”, pitao ga je naš reporter.

“To mi je palo napamet. Znači ćaća, to je asocijacija na Sanadera, na nekakav kriminal. Pretpostavljam da se i ovdje građevinska mafija umješala u to”, kazao je. prosvjednik dodajući da je poruka poslao i Plenkoviću.

“Je li ovo bilo direktno obraćanje premijeru”, pitao ga je reporter RTL-a.

“I premijeru direktno i hrvatskoj vlasti i korčulanskoj vlasti koja je korumpirana. Ne znam koliko, to je moj osjećaj”, tvrdi.

O postupanju policije kaže:

“Ma, ok. Policija je reagirala korektno. Ja sam došao tu iz kafića, napisao sam. Samo sam ga trebao pitati: ćaća, je li lipa riva. Ja sam očekivao da će njegovo osiguranje brže reagirati. Policija je postupila ok, nema se tu što reći. Da je se on možda obratio, možda ne bi tako postupali. Nešto se treba učiniti po pitanju uređenja naše plaže”, kazao je za RTL Ivan Parlov.

Foto: Screenshot/RTL