Beljak odustao od Kuščevićevog modela: Ipak neće jeftino prodati jezero podobnom poduzetniku

Beljak odustao od Kuščevićevog modela: Ipak neće jeftino prodati jezero podobnom poduzetniku

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak  već je bio objavio prodaju  jezera  i pripadajućeg zemljišta u Samoboru. Početna cijena je 3,5 milijuna kuna, odnosno prosječno 82 kune za četvorni metar. Ali čini se da od toga neće biti ništa jer  je investitor iznenada odustao.

“Tvrtka Nord produkt neće se javiti na spomenuti natječaj”, izjavio je  direktora tvrtke Krešimir Hazler. Na ostala pitanja nije odgovarao. Ali potvrđeno  je da su oni prvotno zaista mislili kupiti gradsko zemljište, a onda napraviti kamp nakon što Grad Samobor prenamjeni zemljište, pišu 24sata.

Zanimljivo je kako je gradonačelnik Beljak pravdao  prodaju zemljišta podobnom investitoru. Tvrdio je da se na tom području ne nalazi nikakvo sređeno  jezero, nego je ono zapušteno i močvarno. “Sad se pojavio investitor koji bi tamo gradio kamp i mi prodajemo zemljište”, rekao je Beljak.

No  u stvarnosti zemljište niti je zapušteno niti je močvara.  Riječ je zapravo o vrlo lijepoj oazi nedaleko od autoceste u kojoj je trava pokošena i ulaz uredan. Oko ribarskog doma je ograđeno i dvorište.

U svakom slučaju, iako bi se moglo još srediti, nije ostavljao  dojam zapuštene močvare, kako je gradonačelnik opisao jezero Bobovica i najveću zonu ribolova, sporta i rekreacije u tom gradiću pored Zagreba.  Lokacije je idealna za kamp koji bi zbog  toga što se nalazi tik u autocestu  imao izuzetno veliku popunjenost.

Foto: Danijel Kasap/Hina