Psihijatri su je proglasili radno sposobnom: Piromanka Marija Junaković raspitivala se kod vozača o veličini požara

Psihijatri su je proglasili radno sposobnom: Piromanka Marija Junaković raspitivala se kod vozača o veličini požara

U subotu 27. srpnja  nešto iza podneva  piromanka Marija Junaković krenula je na svoj posao na naplatnu postaju Hrvatskih autocesta u Skradinu. Uz uobičajene stvari, u torbu je stavila i dvije kutije kocki za potpalu. Na putu prema poslu skrenula je u Dubravu na cesti prema Šibeniku. Iz kutije je izvadila kockice, stavila ih u suhu travu i zapalila. No, vatra se nije “primila” pa je izvadila kockice i iz druge kutije. Ovaj put uspjela je zapaliti borove. Kad je vatra počela, sjela je u auto i krenula na radno mjesto gdje se prijavila u 13 sati i 30 minuta.

Kako su RTL-u javili gledatelji, na naplatnim kućicama kod vozača koji su prolazili raspitivala o veličini požara te je željela vidjeti snimke s autoceste koja je zbog požara bila i zatvorena.

Ista ta piromanka na istom je tom mjestu u šibenskom zaleđu prije 2 godine podmetnula sedam požara – nakon čega nije išla u zatvor, nego na psihijatrijsko liječenje. Iako psihijatri kažu da izlječenje piromana traje dugo i da je teško moguće – ona se čudesno izliječila nakon samo 6 mjeseci – kada je sudski vještak procijenio da nema opasnosti da Marija ponovi kazneno djelo. Devet mjeseci nakon te procjene piromanka je podmetnula požar veličine 1200 nogometnih igrališta.

Foto: Facebook