Policija je samo čuvala granice od ilegalnih migranata: Postupali smo po zakonu i nismo upotrijebili silu

Policija je samo čuvala granice od ilegalnih migranata: Postupali smo po zakonu i nismo upotrijebili silu

Hrvatski Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se o pokušaju  ilegalnih migranata koji su pokušali priježu državnu granicu. Policija ističe da je sve napravljeno po zakonu te oštro demantiraju da su ozlijedili migrante.

“Jučerašnjeg dana između 20 i 21 sat policijski službenici na zaštiti državne granice PU karlovačke na području Buhača zatekli su u odvojenim skupinama ukupno 18 punoljetnih muškaraca u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice koji su od te namjere odvraćeni.

Nakon nekog vremena spomenute osobe su na području BiH zatekli i službenici Granične policije BiH koji su kontaktirali šefa smjene PGP Cetingrad i izvijestili ga o navedenome.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, tijekom odvraćanja policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenima u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Na osobama nisu bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć. O navodnim ozljedama nije izvijestila ni granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta.

Kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije, Ministarstvo unutarnjih poslova će detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba te istinitost navoda o uporabi sredstava prisile”, priopćili su iz MUP-a.

Foto: Mladen Volarić/Hina