Uhićeni kapetan i vlasnik broda Atlantia na kojem se otrovani talijanski turisti: Policija otkrila što se dogodilo

Uhićeni kapetan i vlasnik broda Atlantia na kojem se otrovani talijanski turisti: Policija otkrila što se dogodilo

Splitska policija večeras je priopćila kako je uhitila dvije osobe zbog trovanja talijanskih turista na brodu Atlantia u blizini otoka Hvara.

– Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica te obavljenog očevida, danas su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićeni i u službene prostorije policijske postaje Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani, navode u policiji, javlja Jutarnji list.

Riječ je o vlasniku i kapetanu broda, a policija ih tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

– Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i izvršenog očevida, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnjak u svojstvu vlasnika jahte i 27-godišnji kapetan broda protivno pravilima struke kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja, 8. kolovoza ove godine ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinoova, ugljičnog monoksida, u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika – priopćili su iz splitsko-dalmatinske policije.

Navode kako će obojica uhićenih tijekom četvrtka biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

U priopćenju splitske policije navodi se kako su muškarci kazneno prijavljeni za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz članka 222. , stavak 4.  Riječ je o kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Uhićenim muškarcima, dokaže li im se krivnja, prijeti i do osam godina zatvora.

Foto: Facebook