Glavaš prodaje velebnu hercegovačku vilu koju je financirao i Mamić: “On je moj prijatelj, ne odričem ga se ma što bilo”

Glavaš prodaje velebnu hercegovačku vilu koju je financirao i Mamić: “On je moj prijatelj, ne odričem ga se ma što bilo”

Ispred najpoznatije hercegovačke vile u Drinovcima, neslužbeno zvane ‘Villa Croatica’, one koja pripada Branimiru Glavašu, već se neko vrijeme nalazi natpis ‘Za prodaju’. To velebno zdanje od 300 kvadrata na vrhu brda, sa kojeg puca pogled na cijelu Imotsku krajinu, ima pet klimatiziranih i luksuzno opremljenih soba, jednu kupaonicu, terasu, a prošle godine sagrađen je i veliki bazen, prenosi 24 sata.

Villa je sagrađena 2009. godine, za samo četiri i pol mjeseca, kako bi se u nju smjestio iz Hrvatske odbjegli Branimir Glavaš, nakon što je nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora za ratni zločin. Bilo je to vrijeme kada se Glavaševo suđenje predstavljalo kao montirani proces, a bio je to i ‘napad’ na Domovinski rat i branitelje pa je general uživao veliko povjerenje svojih prijatelja, suboraca, gospodarstvenika i političkih sljedbenika. Zbog toga su mu upravo oni uplaćivali velike donacije kako bi se ta kuća za njega što brže izgradila. Među donatorima je bio i njegov dugogodišnji i veliki prijatelj Zdravko Mamić.

Donirao i Mamić

– Da, i sam sam bio iznenađen iznosima koje su donatori uplaćivali za kuću. Kao da su se nadmetali tko će dati više. Ne želim reći koliko je dao Mamić. On je bio kod mene u posjetu nekoliko puta dok sam živio tu, bio mi je podrška kao i ja njemu sada jer, kada god dođem u Hercegovinu, odem kod njega. On je moj prijatelj i ja ga se ne odričem ma šta god bilo – kaže Glavaš koji svoje prijateljstvo sa Mamićem nije nikada skrivao. Čak štoviše, Mamić je često dolazio u njegov dom u Osijeku, pa i svaki puta nakon sudske rasprave koje su vođene na osječkom Županijskom sudu.

– Mamić je najsposobniji menadžer u svijetu hrvatskog sporta. Umjesto da mu skidamo šešir i naklonimo mu se do poda, režim mu političkim nalogom skida glavu – rekao je Glavaš za svog prijatelja Mamića.

Glavaša su u Drinovcima posjećivali mnogi poznati političari ali i javne osobe. Vila je opremljena tako da u njoj može boraviti veći broj ljudi pa je Glavaš upravo tu, dok je bio u bijegu pred hrvatskim pravosuđem, održavao sastanke sa čelnicima svoje stranke HDSSB.

Traži kupca

Sada je potvrdio da ju prodaje iako ga, kako sam kaže, za tu kuću vežu i lijepe i ružne emocije i događaji.

– Vikendica se još vodi na moje ime, ali sam ju dao (sinu) Filipu na raspolaganje. On je procijenio da bi se nju moglo turistički iznajmljivati pa je protekle godine prodao našu vikendicu na Ugljanu i u ovoj izgradio bazen kako bi bila zanimljivija za ljeto. No, nismo još imali nikakve goste u ovoj vili iako se na stranicama za iznajmljivanje turistima nudi za samo 600 eura. Javljali su se neki Arapi ali odustanu kada saznaju da je kuća zapravo u katoličkom dijelu.

No ni ovaj kraj nije baš turistički atraktivan pa ne vjerujem da će biti osobitog interesa za najam, a posebno ne za prodaju. Ipak, stavili smo tablu pa ako naleti kupac, prodajemo – kaže Glavaš koji se i sada nalazi u Drinovcima gdje je proteklih mjesec dana.

U međuvremenu se nada da će u vili ugostiti i Miroslava Škoru, koji 8. rujna u Drinovcima treba imati koncert.

– Škoro je moj prijatelj i pozvao sam ga da sa bendom prenoći u vikendici. Ima dovoljno mjesta. Rekao je da će se javiti – kaže Glavaš koji je još uvijek politički aktivan, dok mu traje saborski mandat. U srijedu, naime, već treba biti u Zagrebu na velikom koalicijskom sastanku kojega je sazvao Plenković. Nakon toga vraća se u Osijek.