Hasanbegović proglasio Pupovca provokatorom i licemjernim zanovijetalom: Je li on okupator ili sluga okupatora?

Hasanbegović proglasio Pupovca provokatorom i licemjernim zanovijetalom: Je li on okupator ili sluga okupatora?

“Ne bih htio da ova zemlja doživi isto iskustvo koje je doživio jedan pokušaj u 20. stoljeću da se stvori hrvatska država, a koji je kolabirao i doživio sramotan kraj jer je bio temeljen na mržnji i nasilju prema Srbima. Kako sada stvari idu, kako se dobar dio ljudi u ovoj državi, uključujući i one koji sjede s nama u Saboru, odnosi prema toj mogućnosti, ta mogućnost nije nerealna” izjavio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Pupovčeve riječi za Direktno je komentirao saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović.

“Ako uistinu vjeruje da se Republika Hrvatska pretvara u NDH, najmanje što Milorad Pupovac u ovom trenutku može učiniti, prije povlačenja u Srb i podizanja ustanka, jest napustiti Plenkovićevu ‘Hrvatsko-srpsku koaliciju’, pozvati svoje državne tajnike i pomoćnike ministara, kao i ostale stranačke pouzdanike koji uživaju različite hrvatske državne sinekure, na ostavke”, rekao je za Direktno Hasanbegović.

“Dotada svaku njegovu izjavu treba držati licemjernim zanovijetanjem koje nije vrijedno bilo kakvoga komentara”, ističe saborski zastupnik.

Na pitanje uklapa li se takvo rezoniranje čelnika SDSS-a u komunistički obrazac mišljenja koji je upravo u petak, u sklopu Dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, komemoriran diljem Hrvatske, Hasanbegović je odvratio kako u ovome slučaju nema potrebe za posebnim intelektualno-političkim naporom za objašnjavanje Pupovčevih postupaka.

“Riječ je o najobičnijim provokacijama”, pojasnio je naš sugovornik.

“On osobno govori iz pozicije vlasti i moći. Drugim riječima, ako je točno to što tvrdi, onda se – jugoslavenskom komunističkom terminologijom – postavlja pitanje: je li Milorad Pupovac okupator ili sluga okupatora?” zaključio je Zlatko Hasanbegović.

Foto: Dario Grzelj/Hina