Bandić objavio tajanstveni memorandum o razumijevanju: Evo što je obećao šeiku iz Dubaija

Bandić objavio tajanstveni memorandum o razumijevanju: Evo što je obećao šeiku iz Dubaija

Nakon medijskih napisa o sadržaju Memoranduma o razumijevanju o projektu Zagreb City koji je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić potpisao s tvrtkom Eagle Hills, te nakon zahtjeva gradske oporbe da dobiju uvid u taj dokument, na stranicama grada objavljen je Memorandum, prenosi N1.

Podsjetimo, zagrebačkim gradskim zastupnicima iz redova oporbe gradska uprava ponudila je prošloga tjedna uvid u memorandum o “Manhattanu”, ali na 15 minuta i bez mogućnosti prepisivanja podataka s njega. Odbili su i najavili da će na sljedećoj sjednici Gradske skupštine tražiti objavu memoranduma.

Na konferenciji za medije Bandić je ustvrdio da je “napravljen cirkus” oko “jednog običnog papira, memoranduma o razumijevanju koji se u poslovnom svijetu podrazumijeva”.

“Mislite da je Bandić žmigavac koji će se toga preplašiti i odustati od tog projekta” dodao je, prenosi HRT.

Memorandum je dostupan na stranicama Grada Zagreba.

Premda detaljna analiza Memoranduma tek slijedi, a zasad je poznato nekoliko spornih točaka, između ostalog, ona da će Grad Zagreb i Eagle Hills osnovati zajedničko partnersko Ciljano društvo u svrhu realizacije projekta, u kojem će Grad dobiti manjinski udio, sukladno procjeni imovine koja je trenutno u vlasništvu Zagrebačkog velesajma i Grada, prenose Vijesti RTL-a.

Riječ je o području Velesajma, Hipodroma i igrališta NK Lokomotiva, a za taj prostor od 1,1 milijuna kvadrata Grad treba pripremiti prostorno-plansku dokumentaciju u roku od osam mjeseci od potpisivanja ugovora plus dodatnih šest mjeseci.

Prema Memorandumu, Grad bi trebao i pripremiti zemljište koje će biti bez ikakvih objekata i temelja, osim onih koji su zaštićeni zakonom te osigurati svu potrebnu infrastrukturu i do zemljišta te neprekinutu opskrbu plinom, vodom, telekomunikacijskim uslugama

Jedan članak se odnosi i na to da će Eagle Hills i/ili vezane tvrtke kupovati udjele Grada Zagreba, prema dubinskoj procjeni vrijednosti, a u slučaju stečaja bilo kojeg partnera drugi može kupiti udio u Ciljanom društvu prema procjeni i prema pravilima statuta onoga koji odlazi u stečaj.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina