Obrušio se na Plenkovića: Optuženik Todorić nije svjestan kaznenih djela koja je počinio

Obrušio se na Plenkovića: Optuženik Todorić nije svjestan kaznenih djela koja je počinio

Ivica Todorić, bivši vlasnik koncerna Agrokor, reagirao je preko svojeg bloga na podizanje optužnice protiv njega i još tri osobe, u kojoj ga se tereti za “zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju”, to jest za izvlačenje novca iz Agrokora. Tvrdi, kao i dosad, da se radi o političkom progonu protiv njega, koji vodi premijer Andrej Plenković osobno.

Tereti ga se da je Agrokoru, putem fiktivnog ugovora sa švicarskom konzultantskom tvrtkom, nanio štetu od 1,25 milijuna eura.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Najnoviji potezi DORH-a, nedvojbeno po nalogu Andreja Plenkovića i njegovih poslušnika, otkrivaju (po tko zna koji puta) sav jad njegovog urušenog režima. U očajničkoj želji da svima nama ponovno ponovi mantru kako je otimačina, pljačka i uništavanje Agrokora junački legalni potez, ponovno koristi pravosudne institucije čiji su zaključci u objavljenim optužnicama u najmanju ruku netočni i zasnovani na insinuacijama.

Samim time bit će i jednostavno pobiti na sudu iako sam potpuno uvjeren da su lažne optužbe pobijene već u prethodnim fazama izvida i istrage. Nažalost, potpuno je jasno da je takav način shvaćanja politike i moći itekako stil Andreja Plenkovića koji koristi cjelokupni represivni aparat za eliminaciju političkih protivnika i prikrivanje epske pljačke u Agrokoru.

Skupina njegovih odabranika, uz obilno političko sponzorstvo premijera Plenkovića, u vlastite je džepove strpala stotine milijuna eura nepripadne imovinske koristi. Stoga i ne čudi da se svih koji ne dopuštaju da se taj kriminal zaboravi rješava po poznatom receptu iz svoje političke platforme – kaznenim progonom za nepostojeća protuzakonita djela.

Ali Borg, Lex Agrokor, odabir savjetnika, roll up kredit i deseci drugih Plenkovićevih marifetluka se neće zaboraviti! Cilj ovakvog djelovanja je da se skrene pozornost s najveće političko kriminalno korupcijske afere u Republici Hrvatskoj koja i danas traje”, piše Ivica Todorić.

Foto: Slavko Vukadin/Hina