Prebjezi iz MOST-a osnovali svoj klub zastupnika: Hoće li i oni postati Bandićevi “žetončići”?

Prebjezi iz MOST-a osnovali svoj klub zastupnika: Hoće li i oni postati Bandićevi “žetončići”?

Na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru nezavisni zastupnici Marin Škibola, Ante Pranić i Tomislav Panenić predstavili su novi Klub zastupnika – Nezavisne liste mladih, prenosi N1.

“Osnovni i temeljni cilj kojim ćemo se baviti je donošenje zakona koji će se odnositi na poboljšanje uvjeta života mladih ljudi u Hrvatskoj, koji danas sve više napuštaju našu zemlju. To smatramo najvećim problemom Hrvatske”, kazao je Marin Škibola i pozvao “druge političke inicijative na lokalnoj i nacionalnoj razini, sve druge zastupnike koji imaju fokus na razvojne probleme” da im se pridruže.

“Mi ne skupljamo žetončiće, skupljamo zastupnike s integritetom i karakterom. Smatramo da mladim ljudima možemo ponuditi jako dobre uvjete u budućnosti.”

“Hrvatska polako umire, doživljavamo demografski slom, što je jasno vidljivo po praznim učionicama osnovnih škola. 137 osnovnih škola ostalo je bez prvašića. Hrvatska stari i mnogi mladi iz Hrvatske odlaze. Potreban nam je zaokret u javnim politikama”, kazao je najmlađi gradonačelnik Ante Pranić i dodao da će djelovati maksimalno otvoreno.

Uz njih je i bivši član Mosta Tomislav Panenić koji je kazao da je njegova uloga da pomogle “ovim mladim ljudima da ostvare svoje inicijative”.

Na pitanje imaju li namjeru prerasti u političku stranku ili se nekome prikloniti, Škibola je odgovorio:

“Po pitanju predsjedničkih izbora, klub Nezavisne liste mladih nije donio odluku o podršci bilo kojem kandidatu na predsjedničkim izborima.”

“Smatram da klubovi zastupnika u Hrvatskom saboru nisu tu da bi davali potporu određenim predsjedničkim kandidatima, to trebaju raditi političke stranke i pojedinci. Ovo je parlamentarna dimenzija. Ne bih htio da se naš rad pretvori u politiziranje oko predsjedničkih izbora”, dodao je Panenić.

Na pitanje ostaju li u oporbi, Panenić kaže da ne vidi kako bi mogli podržati vladajuću opciju i da ostaju u oporbi.

“Podržavati ovu Vladu ne mislimo”, zaključio je Pranić.

Foto: N1