Incident na plaži u Posedarju: Alkoholizirani Kninjanin vikao “ovo je Srbija”, kupače nazivao ustašama

Incident na plaži u Posedarju: Alkoholizirani Kninjanin vikao “ovo je Srbija”, kupače nazivao ustašama

Zbog narušavanja reda i mira i vrijeđanja službene osobe zadarska je policija uhitila 36-godišnjaka iz Knina, prenosi Dalmatinski portal.

O događaju nisu izvijestili javnost, ali Dalmatinski portal saznaje da je 36-godišnjak na plaži kod Svetog Duha vikao: ‘Ovo je Srbija!’, a kupače je vrijeđao, omalovažavao i govorio im da su ustaše. Netko od kupača je pozvao policiju, a prema izjavi Ivane Grbin, glasnogovornice zadarske policije, nakon dojave je 36-godišnjak zatečen u kući u Posedarju. Bio je pijan. Izmjereno mu je 2 promila alkohola u krvi.

– Tom prilikom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, te je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije. Nad 36-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno da je prethodne večeri na plaži Sv. Duh u Posedarju na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir, te je dana 30. kolovoza uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz članka 6. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanja, omalovažavanja i vrijeđanje službene osobe) te prekršaja iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru – kazala je Ivana Grbin.

Foto: TZ Posedarje