Glavaš: Vrijeme je da se Pupovac povuče iz politike i da SDSS prepusti mlađim članovima

Glavaš: Vrijeme je da se Pupovac povuče iz politike i da SDSS prepusti mlađim članovima

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, ali i premijer Andrej Plenković nalaze se pod sve većim pritiskom zbog sporne Pupovčeve izjave u kojoj je današnju Hrvatsku usporedio s NDH, prenosi Novi list.

Očekuje se idući koalicijski sastanak, na kojem će Pupovac, u skladu sa zaključkom Predsjedništva SDSS-a, izvijestiti partnere o njihovim stavovima, a Kosor, pak, zatražiti njegovo objašnjenje misli li zaista da je Hrvatska slična NDH.

“To što je Pupovac Hrvatsku, a onda i Vladu i parlamentarnu većinu kojoj pripada usporedio s NDH, bilo je apsolutno pogrešno. Na prvom koalicijskom sastanku on mora nama partnerima, a onda i hrvatskoj javnosti, pojasniti je li to stvarno mislio. Ako stvarno to misli, što ja još ne znam, jer nisam to čuo od njega, onda mi ne možemo više biti partneri, to je mišljenje HSLS-a. NDH je bila zločinačka država i ako netko nas optužuje da smo Vlada u takvoj državi, s takvima ne možemo biti u koaliciji”, izjavio je Kosor u razgovoru za N1 televiziju.

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš je u saborskom Klubu zajedno s Kosorom. I on smatra da Pupovac duguje objašnjenje svog kontroverznog istupa.

“Mi smo također zatražili Pupovčevu ispriku, a nje još nema. Očekujem stoga da se o tome raspravlja na koalicijskom sastanku i da nam Pupovac, ako dođe, kaže zašto stavlja znak jednakosti između Hrvatske i NDH”, rekao je Glavaš za Novi list.

On ističe da mu SDSS ne smeta kao koalicijski partner.

“Nemam ništa protiv te stranke. Ali, vrijeme je da se Pupovac konačno makne iz politike i da mlađi članovi SDSS-a kreiraju stranačku politiku”, ocjenjuje Glavaš.

Foto: Damir Senčar/Hina