Milanović oprezno o Pupovcu: HDZ-u je nekad bio draži od rođenog brata

Milanović oprezno o Pupovcu: HDZ-u je nekad bio draži od rođenog brata

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, Zoran Milanović, u bio je na Poljoprivrednom sajmu Gudovec, gdje je komentirao aktualna događanja, prenosi N1.

Upitan za komentar na izjavu Milorada Pupovca, koji je rekao da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti u regiji, Milanović je rekao da prvo treba dobro vidjeti što je Pupovac zapravo rekao, jer želi biti oprezan s takvim komentarima, obzirom da je vrijeme izbora te da se “zna tko diže hajku protiv manjina, Srba, židova”.

Milanović je istaknuo da je pogrešno što je Pupovac svoju izjavu dao za bosanskohercegovačke medije nakon napada na Srbe u Uzdolju pored Knina. “Nadam se da nije pretjerao”, rekao je Milanović.

“Moram vidjeti svaki zarez, to je jako bitno, jer on uvijek kad govori hoda po jajima, svjestan koliko svaka njegova izjava može izazvati reakcije i koliko s njome može biti manipulirano”, rekao je Milanović.

“Inače, taj isti Pupovac je HDZ-u bio draži od rođenog brata kad je 1997. godine dolazio u Sabor i digao ruku za izmjene Ustava. Tada je doživio standing ovacije od HDZ-ovaca. Ne može u jednom trenutku biti brat, a u drugom tat. Dakle, HDZ mora odlučiti s kim i kako želi koalirati, kad im je netko prijatelj, taj ne može sljedeće jutro biti neprijatelj”, rekao je Milanović.

Upitan za komentar na ideju da se djeci na početku svakoga tjedna u školi intonira himna, Milanović je rekao da se domoljublje i ljubav prema domovini dokazuje na druge načine. “To klincima nećete utjerati na taj način. Kako to nikome nije palo na pamet prije trideset godina? To je jako zanimljivo”, rekao je Milanović.

“Hrvatska ima jednu himnu, znaju tu himnu, znaju riječi, tome ih se ne treba učiti”, rekao je Milanović

Foto: Igor Kokoruš/Hina