Bernardić teško optužio Božinovića i Plenkovića: Sumnja da su pomagali Damiru Škari

Bernardić teško optužio Božinovića i Plenkovića: Sumnja da su pomagali Damiru Škari

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je, komentirajući prijavu za silovanje bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Škare, izrazio zabrinutost jer je policija reagirala tek dvadeset i treći dan nakon što zaprimila prijavu.

“Zašto je Hrvatska policija reagirala tek nakon 23. dana, zašto je optuženi imao informaciju prije bilo kog drugog, tko iz policije štiti osobu optuženu za silovanje i koja je uloga u tome samog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića”, pitao je Bernardić ustvrdivši da je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović znao sve od prvoga dana. “Samim time sve je znao i premijer Plenković”, zaključio je dodavši da policija u Hrvatskoj mora štiti građane, slabije, one koji su izloženi nasilju, a ne smije štiti članove HDZ-a i nasilnike, piše N1.

Predsjednik SDP-a osvrnuo se i na stanje u Hrvatskoj poljoprivredi, navodeći da je hrvatskih proizvoda sve manje na policama trgovina. Ustvrdio je kako je došlo vrijeme da se to promijeni, te dodao kako SDP ima plan za poljoprivredu, kojemu je cilj, među ostalim, hrvatskim poljoprivrednicima osigurati 20 posto europskih poticaja više te transparentnu dodjelu poljoprivrednih zemljišta.

Foto: Admir Buljubašić/Hina