Šola: Papa Franjo promovira anti-suverenističke, pro-migrantske kardinale i gay lobi

Šola: Papa Franjo promovira anti-suverenističke, pro-migrantske kardinale i gay lobi

Ivica Šola se u svojoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju osvrnuo na imena kandidata za kardinale koje Papa Franjo mora imenovati ovaj mjesec. Na popisu su zagovaratelji ilegalnih migracija, antikapitalisti, ali i pripadnici gay lobija.

“Papa Franjo će sljedeći mjesec imenovati nove kardinale koji će imati pravo birati novog papu. Iz imena koja su na popisu novih kardinala odmah je vidljivo da je ključ imenovanja bio – politički. Da, politički, jer dobar dio njih su žestoki protivnici suverenista, zalažu se za ilegalne migracije, branitelji su nevladinih udruga koje protuzakonito dovoze migrante, poput Lopez Romera, Ayusa Guixota i inih. Među novim kardinalima su i žestoki antikapitalisti, poput Kubanca Juana de la Caridad Garciae, koji je poznat kao veliki protivnik dolaska kapitalizma na Kubu, već želi “napredni socijalizam” ističe Šola.

“Gay lobi umrežen poput mafije”

“Osim Castra i drugih latinoameričkih crvenih diktatora, te Sorosa i sličnih, izborom novih kardinala mogu biti zadovoljni i homoseksualni lobiji u i izvan Crkve. Naime, novi kardinal postat će i bolonjski nadbiskup Matteo Maria Zuppi, čije je imenovanje na svom Twitteru oduševljeno pozdravio isusovac James Martin, progay aktivist u Katoličkoj crkvi i prijatelj Zuppijev.

Tako je Zuppi autor predgovora Martinove knjige ‘Most koji treba izgraditi. Novi odnosi Crkve i LGBT osoba’. Nitko nema ništa protiv gradnje mostova prema bilo kojoj populaciji, naprotiv, no nakon zadnjih homoseksualnih skandala u SAD-u gdje se pokazalo da su biskupi i svećenici homoseksualci umreženi poput mafije, drmali Crkvom i činili masovne homoseksualne zločine, silovanja, podvođenja sjemeništaraca.

Kako sam više puta napisao, nije uopće problem je li netko homoseksualac, već koji su mu motivi za svećeništvo ili redovništvo, teološki, ideološki ili najprizemniji – biološki. To razara Crkvu iznutra na jedan u povijesti nezabilježen način” smatra Šola.

Prizemni motivi

“Nije, dakle, nikakav krimen organizirati različite lobije u svrhu ostvarenja svojih ciljeva i povećanja moći, naprotiv, ali je problem kada se to negira i naziva ‘paranojom’, a pogotovo su takvi lobiji opasni u instituciji poput Katoličke crkve, jer im motivi nisu religiozni, teologalni, već sasvim prizemni, što je na skandalozan i glomazan način izbilo u SAD-u, na čelu s kardinalom McCarickom, koji je imao ogroman utjecaj i u Vatikanu, koji je postizao korupcijom, pardon, donacijama raznim prelatima. Kao u renesansno vrijeme”, zaključio je Šola.

Foto: YouTube