Ruža Tomašić je očekivala više: Je li Hrvatska opet dobila mrvice od Europske komisije?

Ruža Tomašić je očekivala više: Je li Hrvatska opet dobila mrvice od Europske komisije?

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić za Direktno je komentirala izbor Dubravke Šuice u Europsku komisiju na mjesto potpredsjednice za demografiju i demokraciju. Istaknula je da se nadala da će Hrvatska dobiti resor ribarstva ili regionalnog razvoja.

Hrvatska zastupnica smatra da smo mogli proći i bolje, međutim “mala smo država i imamo malo zastupnika u Europskom parlamentu”.

“Prvo sve one veće zemlje imaju pravo biranja resora, a onda mi iz manjih zemalja dobijemo ono što nitko neće”, kaže Tomašić i dodaje kako se i u ovom resoru sigurno mnogo toga može napraviti.

Na komentar kako je malo nezgodno to što je baš Šuica dobila resor demografije s obzirom na to da Hrvatska upravo s demografijom ima mnogo problema Tomašić je rekla kako nije Europska unija kriva za to što mladi odlaze iz Hrvatske već dosadašnje hrvatske vlade koje su stvorile nepravedan sustav. “Kad se taj sustav zaustavi možda će i odljev mladih prestati, dapače čak i obrnuti”, kaže Tomašić.

Ponovila je kako se nadala da će hrvatski predstavnik dobiti resor ribarstva ili regionalnog razvoja u kojem i ona sama djeluje. “Ako se Dubravka Šuica odluči jako angažirati ona će uspjeti napraviti nešto na razini EU i za Hrvatsku naposljetku. Šuica ima odličnih veza i poznanstava u EPP-u, potpredsjednica je Kluba zastupnika EPP-a i zajednice žena EPP-a. Dugo radi u Europskom parlamentu i mislim kako će moći taj posao dobro odraditi”, rekla je Ruža Tomašić za Direktno.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina