Ispričao se svećenik Plenković koji je napisao da ga je obradovala smrt Slavka Goldsteina

Ispričao se svećenik Plenković koji je napisao da ga je obradovala smrt Slavka Goldsteina

Don Mili Plenković, hvarski svećenik, ispričao se obitelji i prijateljima pokojnog Slavka Goldsteina zbog statusa kojeg je još 2017. godine napisao na svom profilu na Facebooku.

“Priznajem da sam pogriješio i ovim putem se ispričavam tužiteljima i obitelji te prijateljima Slavka Goldsteina te se obavezujem da ću ovu ispriku javno objaviti u narednih osam dana na Facebook stranici moga branitelja Zvonimira Hodaka”, tekst je isprike koji su tužitelji, Goldsteinov sin Ivo te brat Daniel Ivin, prihvatili i odustali od daljnjeg progona za kazneno djelo klevete, piše N1.

Don Plenković je prije dvije godine na svom profilu na Facebooku, među ostalim, napisao da ga je “obradovala vijest da je umro dr. Slavko Goldstein” te da mu je “drago da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovog svijeta”. Nedugo nakon te objave don Plenković ju je obrisao, a nakon toga je obrisao i svoj profil na toj društvenoj mreži.

Iako se svećenik ubrzo ispričao biskupiji, sve do danas se odbijao ispričati obitelji i prijateljima, na čemu su inzistirali tužitelji. Isto je učinio i na prvom ročištu, no danas se ipak predomislio i uputio ispriku.

Zato je i dogovoreno da se tekst isprike objavi na Facebook profilu njegova odvjetnika – Zvonimira Hodaka.

Na slici: Slavko Goldstein

Foto. Denis Cerić/Hina