Pupovac se ne želi ispričati, još priča u ustašizaciji: Izgleda da će i dalje podržavati HDZ-ovu Vladu

Pupovac se ne želi ispričati, još priča u ustašizaciji: Izgleda da će i dalje  podržavati  HDZ-ovu  Vladu

SDSS-ov Milorad Popovac održava press konferenciju o odnosu u vladajućoj koaliciji i o spornoj izjavi koja je uzrokovala lavinu reakcija, prenosi N1.

“Hvala na strpljenju na našem smanjenju komunikacije s javnosti”, kazao je na početku press konferencije Pupovac. “Bio je to rezultat potrebe da vidimo što se sve oko nas događa, što možemo činiti”.

“Odlučio sam pročitati izjavu zbog koje ste mnogi od vas očekivali da nešto kažem o onome što je na različite načine stvorilo uznemirenje i reakcije različite vrste… Od 6. kolovoza kada smo održali konferenciju zbog napada na Srbe, mnoge je zasmetala moja briga zbog razvijanja mržnje”.

“Iako se ne stišavaju te reakcije, obraćam vam se s ovom porukama. Vrlo sam ohrabren i danas, moje su brige i bojazni danas manje nego prije dva tjedna. Nikada toliko utjecajnih osoba nije osudilo usporedbu NDH s današnjom Hrvatskom… Uklonimo ušata slova “U” s naših fasada i prometnica, sakcionirajmo ustaške znakove i poruke. Pozivam i da pospremimo uniforme s ustaškim pozdravom te poruke poput ‘Ubij Srbina'”, pozvao je Pupovac.

“Ja nisam četnik”

“Prestanimo s revizijom prošlosti koja ide dotle da se pripadnicima kvislinških režima odaju državne i vjerske počasti”, kaže predsjednik SDSS-a.

“Nitko od mene ne treba tražiti da ne poistovjećujem demokratsku, europsku Hrvatsku s nedemokratskom NDH i njihovim zločinačkom ustaškom ideologijom jer ja isuviše dobro znam tu razliku i ja to živim”, rekao je.

“Što se tiče isprike – ja sam u ovoj zemlji bio nazivan raznim imenima za koje ne mislim da označavaju ono što ja jesam, ili što stranka jest. Ja nisam četnik, ali od onih koji to kažu nikada neću tražiti ispriku. Ja nisam četnik i nikad to neću biti”, rekao je.

Ostaje li u koaliciji ili izlazi iz nje?

“Danas ćemo na Predsjedništvu SDSS-a razgovarati o tome što i o čemu smo razgovarali s koalicijskim partnerima, uključujući i premijera. Na članovima Predsjedništva stranke je da ocijenimo koju odluku donijeti”, rekao je.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina