Plenković tvrdi da nije “briselac”: U kontaktu sam s Pupovcem, pokušaji destabilizacije neće uspjeti

Plenković tvrdi da nije “briselac”: U kontaktu sam s Pupovcem, pokušaji destabilizacije neće uspjeti

U prvoj ovosezonskoj emisiji “A sada Vlada” na HRT-u, gostovao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Komentirao je niz tema, među njima i odnose u vladajućoj koaliciji, prenosi N1.

Je li koalicija stabilna? Što će Pupovac reći na presici?

“Je. Gospodin Pupovac i ja smo u komunikaciji. Ne mogu tvrditi što će on točno kazati danas kada medijski postupi. Ponavljam da je netočna teza da je suvremena Hrvatska usporediva s NDH, da smo faktor nestabilnosti u regiji te teza da Vlada potiče klimu nesnošljivosti. Većina u parlamentu nije upitna, mi ćemo mandat odraditi do kraja. Unatoč svima koji su nas pokušali destabilizirati. Sve te priče da sam ja “briselac” ili “europejac”, to su sve laži. Jako sam sretan što počinje vruća politička jesen, jedva čekam idući tjedan Sabor da neke stvari kažemo”, kazao je premijer za HRT.

Inače, obraćanje Pupovca čeka se već danima, izjave ne daje već neko vrijeme, na press konferenciji SDSS-a nije se pojavio ni početkom rujna kad je Dragana Jeckov, nakon sjednice Predsjedništva stranke, rekla kako će SDSS odluku o ostanku ili izlasku iz vladajuće koalicije donijeti na sjednici Glavnog odbora stranke.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina