Bandić će naplaćivati parkiranje i na teškoj periferiji: Zašto se odlučio za takav korak?

Bandić će naplaćivati parkiranje i na teškoj periferiji: Zašto se odlučio za takav korak?
Milan Bandić je potvrdio jučerašnje navode medija da planira proširiti parkirne zone na cijeli grad, prenosi tportal.

‘Treba uvesti parking svugdje da budu svi isti, ali po zonama. Znači, u 5. zoni bi parkirno mjesto bilo 25 kuna mjesečno. To je manje od kutije cigareta. Proširiti zone, uredimo parking. To je javni prostor’, rekao je gradonačelnik javlja Dnevnik.hr

I bez širenja parkirnih zona, Zagreb već ima jedan od najskupljih cjenika u regiji. Za parkiranje u prvoj zoni skuplji je jedino Beč, a jeftiniji i Budimpešta, Ljubljana i Beograd.

Svoj plan gradonačelnik Bandić u popodnevnim satima prezentirao je i vijećima mjesnih odbora i predsjednicima vijeća gradskih četvrti, a HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislav Stojak jučer je na Facebooku je objavio da je na sastanku potvrđeno da Bandić želi parking naplaćivati čitavom području Grada Zagreba.

“Potvrđeno – gradonačelnik uvodi novi harač Zagrepčanima!

Na sastanku gradonačelnika i predsjednika gradskih četvrti i mjesnih odbora, koji je maloprije završio na Velesajmu, od strane čelnog čovjeka Zagreba jasno je rečeno da za parkiranje želi naplaćivati na svim javnim površinama na području svih kvartova grada Zagreba!

Citiram kako mi je javljeno od sudionika sastanka: “Želi se uvesti pravedni sustav naplate prometa u mirovanju na području cijelog Zagreba, a sve u dogovoru s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, odnosno oni trebaju odlučiti o pravednom sustavu naplate za sve građane na javnim površinama, a zone bi išle od 0-5”.

Naravno, taj “pravedni” sustav naplate novog harača pripremit će gradska uprava i onda će se mjesni odbori i gradske četvrti morati o njemu izjasniti!

Kažu da je bilo gotovo pa idilično, jer je gradonačelnik nekoliko puta pozvao na razumijevanje i konsenzus! Nakon tih riječi gotovo da je i suza svima krenula!

Eto, novi harač se sprema!”

Foto: Dario Grzelj/Hina