Gradonačelnik Vrkić se vratio na posao: Bio je na operaciji srca, a onda je doživio i moždani udar

Gradonačelnik Vrkić se vratio na posao: Bio je na operaciji srca, a onda je doživio i moždani udar

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić održao je u utorak u Gradskoj upravi radni sastanak sa suradnicima i obišao nekoliko osječkih gradilišta nakon kardiokiruruške operacije kojoj je bio podvrgnut u travnju, izvijestili su iz osječke Gradske uprave.

U priopćenju za javnost na Facebook stranici grada navodi se kako je Vrkić održao radni sastanak sa svojim zamjenicima Borisom Piližotom i Žanom Gamoš te pročelnicima gradskih upravnih odjela te kako se nakon sastanka sa suradnicima uputio u obilazak osječkih gradilišta, što je početak njegova povratka na dužnost gradonačelnika, javlja N1.

“Postoperativno poboljšanje gradonačelnikovog zdravlja proteklo je uredno, a trenutno je u procesu završetka rehabilitacije u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju osječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) u Bizovcu, nakon kojega se očekuje postupni, potpuni povratak na radno mjesto”, navodi se u priopćenju.

Vrkić je u travnju hospitaliziran u Zavodu za bolesti srca i krvnih žila osječkoga KBC-a, nakon čega je operiran u KBC-u “Zagreb”, gdje su mu ugrađene dvije premosnice. Iz osječke Gradske uprave tada su priopćili kako je zahvat u cijelosti protekao uredno, da je “maligna prirodna progresija srčane bolesti uspješno korigirana” te da je prvi dan poslije operacije imao blaži moždani udar, od čega se postupno oporavio te je poslije upućen na rehabilitaciju.

Foto: Tomislav Pavlek /Hina