Boris Rašeta Milanovića vidi više desno od Plenkovića: Hoće li mu se “desničarenje” isplatiti?

Boris Rašeta Milanovića vidi više desno od Plenkovića: Hoće li mu se “desničarenje” isplatiti?

Novinar 24sata i tjednika Express Boris Rašeta u Novom danu komentirao je dnevnopolitičke aktualnosti. Osvrnuo se na intervju Zorana Milanovića na javnoj televiziji, kao i jučerašnju konferenciju za novinare Milorada Pupovca, prenosi N1.

Govoreći o žestini Plenkovićeve reakcije nakon intervjua Zorana Milanovića na javnoj televiziji, Rašeta je kazao kako je ta žestina “psihoanalitički ukazivala da se krije nešto dublje u tome.”

“Postoje doista zanimljive priče iz pretpovijesti najvećih aligatora u hrvatskoj političkoj močvari. Pitali smo Milanovićev tim može li iznijeti dokaze da je Plenković 2010. tražio ulazak u SDP, ali pokazalo se da ne mogu”, ističe Rašeta.

Rašeta ističe kako su karijere Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića u političkom smislu išle prilično paralelno.

“Po mojoj procjeni Zoran Milanović je više desno fundiran nego Plenković. Pogledajte samo kako je Zoran Milanović otkantavao Njemačku pogotovo oko lex Perkovića. Milanović ima dosta simpatija u desnom biračkom tijelu”, kazao je Rašeta.

“Meni se čini da je Zoranu Milanoviću, zbog njegovog poznatog odnosa prema Kolindi Grabar-Kitarović, ispod časti komunicirati s njom, dok s Plenkovićem komunicira”, dodaje.

Na pitanje da komentira reakcije na izjave Milorada Pupovca, Rašeta ističe: “Izjava Milorada Pupovca je najkomentiranija neviđena izjava Pupovca.”

“Ne vidim da je netko raščlanjivao tu njegovu izjavu. Nikakve tu izravne usporedbe Republike Hrvatske i NDH tu nije bilo. Sve se to odvilo bez nekog povoda”, smatra Rašeta i dodaje kako se “mišići zapravo bildaju na tradicionalnom protivniku.

“Sutra, kad se prašina o Pupovcu slegne, mi ćemo i dalje biti u njemačkim bankama i dalje ćemo kupovati u austrijskim trgovinama i neće biti problema”, ističe Rašeta.

Foto: N1