Most stao iza Škore: On ima šansu promijeniti situaciju u zemlji

Most stao iza Škore: On ima šansu promijeniti situaciju u zemlji

Glavni odbor Mosta želi da budući predsjednik, kažu, štiti interese svih građana, a ne velikih stranaka. Prema njihovom mišljenju osoba koja će to činiti i koju oni, stoga, podržavaju u predsjedničkoj utrci je – Miroslav Škoro.

“Interese građana ne štite kandidati velikih stranaka. Smatramo da će interese građana štititi Miroslav Škoro“, rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov, prenosi N1.

“On je osoba koja ima šansu promijeniti situaciju u zemlji. Treba reći da se potezi koje je najavio Miroslav Škoro podudaraju s onime o čemu govori Most. Ono što mogu konkretno reći jest da smo u razgovoru s gospodinom Škorom dogovorili zajedničko djelovanje po pitanju pojedinih programski odrednica. Mogli ste vidjeti da je gospodin Škoro jučer potpisao zahtjev za proglašenje vode ustavnim pravom “, rekao je Petrov.

Odluka je donesena većinom glasova, rekao je Božo Petrov.

“Smatram da predsjednik ne može biti fikus. Za povjerenje građana treba dobiti odgovarajuće ovlasti i samim time ih aktivno koristiti”, rekao je mostovac.

Na pitanje zašto nisu razgovarali s nekim drugim kandidatima, Petrov je kazao: “Ja nisam analitičar, ali ne vidim smisla razgovarati o nekim drugim kandidatima koji su više za mene simboli kontinuiteta propadanja.”

“Što se tiče gospodina Škore, mi smo isključivo razgovarali s njime i ni s kim drugim. O konkretnim potezima mi ćemo se u idućim danima dogovoriti s gospodinom Škorom”, ističe Petrov te dodaje: “Smatram treba dati mogućnost građanima da se napokon dogode promjene, a ne pod skutom dvije najjače političke opcije. Danas konačno postoji mogućnost da konačno netko tko želi braniti interes građana ima mogućnost ugroziti kandidate ovih dviju velikih političkih stranaka”.

Petrov nije htio komentirati izjavu Miroslava Škore oko zabrane SDSS-a te je kratko kazao kako misli da je Škoro to već objasnio.

“Ja želim vidjeti predsjednika RH koji se brine za interese svih građana, a ne stranaka. Gospodin Škoro zastupa i da ne bude korupcije, da ne bude klijentelizma, da se zaštite nacionalni interesi i resursi”, kazao je zaključno Petrov.

Novinarima se potom kratko obratio politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

“Ja sam bio jedan od ljudi u Glavnom odboru Mosta koji je razgovarao Slavena Dobrovića kao kandidata. To je bio prijedlog moj i profesora Podolnjaka, ali analizirajući sve okolnosti donijeli smo ovakvu odluku koju je obrazložio predsjednik Mosta”,  kazao je Grmoja.

“Nama nikad nije bila bitna naša politička opcija i nikad nam nije bio bitan stranački interes”, rekao je Grmoja zaključno.

Foto: N1