Novinar Pupovčevih Novosti Saša Kosanović: Pupovcu je izletjelo, isprika nije najvažnije pitanje

Novinar Pupovčevih Novosti Saša Kosanović: Pupovcu je izletjelo, isprika nije najvažnije pitanje

Saša Kosanović, novinar tjednika Novosti, za N1 je komentirao reakcije na izjave saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca. Njegove izjave su protumačene kao uspoređivanje suvremene Hrvatske s NDH, što je izazvalo lavinu negativnih reakcija, pri čemu su mnogi tražili ispriku.

“Pupovac i Kosor su zadnji koji će izaći iz koalicije”, kazao je danas Milan Bandić. Naš gost Saša Kosanović Bandićeve izjave smatra neozbiljnima. “To je još jedna u nizu šeretskih izjava Milana Bandića koje u zadnje vrijeme nitko ne doživljava ozbiljno”, rekao je u emisiji N1 studio uživo.

Govoreći o spornim Pupovčevim izjavama te o njegovoj press konferenciji održanoj prošloga tjedna, na kojoj je objasnio te izjave, odnosno o napadu u Uzdolju koji je svemu prethodio, Kosanović kaže:

“Na početku bijaše mržnja”

“Mene ništa manje ne uzbuđuje nego to pitanje koje vaši kolege, pogotovo s ove televizije, svakodnevno pitaju po Saboru – hoće li se Pupovac ispričati. Nije to najvažnije pitanje”, kaže Kosanović.

“Tome je prethodio napad u Uzdolju. To je najvažnije pitanje. Dakle, na početku bijaše mržnja. Taj čovjek 30 godina ovu zemlju pokušava odmaknuti od mržnje i približiti Hrvate i Srbe… Bio je potresen i izletjelo mu je nešto što je izazvalo buru u javnosti. Umjesto da se javnost upita zašto je on to izjavio, sad gledamo bulumentu likova koji se natječu u osudi Pupovca, među njima su čak i oni koji su nosili ustaške uniforme…”, rekao je Kosanović.

Foto: Dario Grzelj/Hina