Pernar pomogao gospođi, pa opet krenuo dijeliti savjete: “Duhan je štetan, a marihuana lijek”

Pernar pomogao gospođi, pa opet krenuo dijeliti savjete: “Duhan je štetan, a marihuana lijek”

Saborski zastupnik Ivan Pernar je preko društvenih mreža objavio video s Radojkom Štruhelj. Gospođa iz Strahoninca mu se javila da bi potražila ulje od konoplje koje bi joj pomoglo zbog raka pluća. Kaže da je pušila 40 godina, od svoje osamnaeste godine.

“Iskreno, nisam mislila oboljeti, nisam mislila o raku. Kad si mlad, zdrav, ne razmišljaš o bolesti.”

“Simptomi su počeli s kašljem”, rekla je gospođa Štruhelj, međutim kašalj nije prestajao. Prva dijagnoza joj je bila upala pluća.

“Nalazi krvi nisu bili dobri. Napravila sam bila u bolnici pretrage, i onda je ustanovljeno prije tjedan dana, službeno”, emotivno je kazala gospođa Štruhelj o dijagnozi raka pluća.

Sada govori da nikada ne bi zapalila cigaretu da je kao mlada osoba znala koliko pušenje šteti.

“To je bilo in. Cure, dečki, svi smo pušili. Kasnije sam mislila da bi me cigareta smirila kad bi prolazila kroz neke teške situacije. Naprosto, bila sam vezana uz nju”

“Dnevno sam pušila negdje oko 15 cigareta. Nikad nisam mislila koliki je to ukupan broj kroz 40 godina.”

“Preporučila bi svima mladima da ne puše, jer 62 godine, koliko je meni, brzo dođe, a čovjek koliko got ima godina želi živjeti.”

Nakon svjedočanstva gospođe Štruhelj, saborski zastupnik Ivan Pernar komentirao štetnost cigareta i “medije koji su potplaćeni da ignoriraju problem pušenja.”

Prozvao je društvo zbog licemjerja zato što je duhan dostupan i legalan, unatoč povezanosti s velikim brojem smrtnih slučajeva, dok je marihuana zabranjena, iako su zdravstvene tegobe povezane s marihuanom puno manje značajne.

Foto: Facebook/Ivan Pernar