Šola: Hrvatima za utjehu, svijet je prepun raznoraznih Pupovaca

Šola: Hrvatima za utjehu, svijet je prepun raznoraznih Pupovaca

Ivica Šola je za Slobodnu Dalmaciju napisao tekst koji, ističe, nije o Miloradu Pupovcu. Tekst je o modernim borcima za pravdu protiv svih za koje smatraju da su na “krivoj strani povijesti”. Bilo da je riječ o veganskim aktivistima, feministima, antirasistima i slično, radi se, smatra Šola, o samoprozvanoj moralnoj policiji koja svoja uska gledišta želi agresivno nametnuti širem društvu.

“Što nam se to događa na Zapadu sa svom tom moralnom policijom? To je sindrom svetog Jurja u penziji. Sintagmu je skovao britanski pisac, jedan od najdražih mi autora, Douglas Murray, koji je, jako bitno u kontekstu ove teme, deklarirani homoseksualac, deklarirani ateist i deklarirani liberal – konzervativac”, ističe Šola.

“Nakon što je ubio velikog zmaja (nacifašizam) koji više ne postoji, sveti Jure sada tumara kuglom zemaljskom, a kako tog zmaja više nema, on lamata mačem prema zmajevima koji mu se pričinjaju ili ih izmišlja. To im je, zapravo, biznis.

Budala je uvijek bilo i bit će ih. No, nacifašistička aždaja više ne postoji. To ne kaže samo Murray, već i lijevi intelektualci od Žižeka do Chomskog. Biti antifašist u svijetu kada je ta ideologija i sustav odavno propao je sumanuto. I profitabilno.

Ovo napisah Hrvatima za utjehu: svijet je prepun Pupovaca, na raznim područjima, oboljelih od sindroma svetog Jure u penziji. Njegovu izmišljotinu o prekrštavanju Srba zato ću ostvariti: Milorade, ja te krstim u Juru Pupovca, u ime Vulina, Vučića i Dačića. Amen!” zaključuje Šola.

Foto: YouTube