Preslagivanje na desnici: Zekanović “izgurao” Esih iz kluba, Glasnović se predomislio u zadnji trenutak

Preslagivanje na desnici: Zekanović “izgurao” Esih iz kluba, Glasnović se predomislio u zadnji trenutak

Klub zastupnika Hrvatskih suverenista i nezavisnih zastupnika Željka Glasnovića i Zlatka Hasanbegovića, kako se zove, okuplja uz dvojicu nekadašnjih zastupnika kluba Neovisnih za Hrvatsku i zastupnika Hrasta Hrvoja Zekanovića, prenosi Direktno.

“Ovo je epilog dosadašnjih događaja i zametak stvaranja predizborne suradnje osoba koji slično razmišljaju”, rekao nam je predsjednik novog Kluba zastupnika Zlatko Hasanbegović.

Slično je za Direktno rekao i potpredsjednik kluba zastupnika Hrvoje Zekanović.

“S obzirom na to da se svi slažemo s idejom suverenizma i da smo politički istomišljenici, logično je bilo da pojačamo svoj rad u Saboru i formiramo klub zastupnika”, rekao je. Dodao je i kako je ovo odličan lakmus papir, dobar pokazatelj buduće političke suradnje.

“Suradnja neće izostati, u proceduri je prijedlog Zakona o zaštiti života, a već danas smo imali živahan dan i nastavljamo u žestokom tempu jer nam Klub omogućuje aktivnije sudjelovanje u radu Sabora jer uvijek je lakše raditi u timu ljudi koji dijeli iste stavove”, rekao nam je zastupnik Suverenista Hrvoje Zekanović.

Osnivanje kluba zastupnika komentirala je i Bruna Esih, čija stranka Neovisni za Hrvatsku je ostala bez vlastitog kluba zastupnika. Esih je izjavila da je bila spremna ući u klub zastupnika s Hasanbegovićem, Zekanovićem i Glasnovićem bez postavljanja ikakvih uvjeta.

Međutim, tvrdi Esih, to joj je onemogućeno upravo na zahtjev Zlatka Hasanbegovića, prenosi Direktno.

“Njega pravda ne zanima već samo želi napraviti što veću štetu NHR-u i stranku blokirati u radu”, tvrdi Esih.

Prema dostupnim informacijama, ni Željko Glasnović nije bio previše zadovoljan ovakvim raspletom, te se u zadnji trenutak odlučio prikloniti Hasanbegoviću i Zekanoviću.

Foto: Mario Strmotić/Hina