Talijanski mediji oduševljeni Dinamom, brutalni prema Atalanti: Hvale brzu i dinamičnu igru Bjeličine momčadi

Talijanski mediji oduševljeni Dinamom, brutalni prema Atalanti: Hvale brzu i dinamičnu igru Bjeličine momčadi

Talijani nisu štedjeli Atalantu, ali nisu zaboravili ni zaslužene pohvale za Dinamo.

Atalanta je u Zagrebu protiv Dinama prvi put u klupskoj povijesti zaigrao u Ligi prvaka, a debi neće pamtiti po dobrom – Dinamo ih je ispratio u Bergamo s visokih 4:0.

“Debi iz noćne more: Dinamo s Olmom i Oršićem razbio Atalantu”, naslov je na Gazzetti dello Sport. “Ukratko, Dinamo je kaznio Atalantu njihovim oružjem”, pišu o Bjeličinom iznenađenju s trojicom u obrani, što je inače prepoznatljiv Atalantin sustav, i golu koji je pao bekovskom kombinacijom Stojanović – Leovac.

Gazzetta posebno hvali Danija Olma, za kojeg ističu da se radi o velikom talentu poteklom iz Barcelonine škole. Naravno, nisu propustili istaknuti ni trostrukog strijelca Mislava Oršića.

“Šokantan debi u Ligi prvaka”, naslov je Tuttosporta, koji je igrače Atalante okarakterizirao kao “nespretne i uplašene”. Hvale “tečnu i brzu” Dinamovu igru.

O ”debiju iz noćne more” i piše i Corriere dello Sport, koji Atalantine igrače naziva ”nespretnima”, a dodaju da je to bio ”debakl već u prvom poluvremenu.” Također hvale tečnu igru Dinama, čini se da su Modri ostavili jako dobar dojam kod Talijana, piše Gol.hr.

Foto: Damir Senčar/Hina