Bruna Esih: Hasanbegović i Bujanec su odlučili da me treba politički eliminirati

Bruna Esih: Hasanbegović i Bujanec su odlučili da me treba politički eliminirati

Nakon raspada Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, raspao se i onaj u Hrvatskom saboru. Bruna Esih je za Direktno izjavila kako je za nju ovakav razvoj događaja očekivan.

“Ja to očekujem još od one najave, još za vrijeme europarlamentarnih izbora, kako će se ići u moju političku eliminaciju. Dakle, oni su na temelju Kluba koji je nastao kad sam se ja odvojila iz kluba HDZ-a i išla na lokalne izbore na temelju toga je nastala i stranka, a na temelju stranačkog  imena poslije i dva kluba, onaj u Saboru i u Gradskoj skupštini”, rekla je Esih

Rekla je kako je sad Klub koji je nastao njenim političkim djelovanjem transformiran u neki drugi.

“Koliko znam o osnivanju Kluba prije su trajali pregovori i koliko znam nisu svi bili oduševljeni njima. Navodno je Zlatko Hasanbegović nastupio po principu ja uzimam sve, ne dajem ništa samo zato što ja to mogu. Pretpostavljam da on to može jer ima političku poleđinu i podršku medijskog maga Velimira Bujanca za kojeg sam dobila informaciju da je i odradio medijaciju da se njih troje slože da budu u Klubu”, rekla je Esih.

Dodaje kako će svoj svoj rad nastaviti kao zastupnica Neovisnih za Hrvatsku.

Bruna Esih kaže kako će biti teško u Saboru raditi bez Kluba kao tehničke i logističke podrške no naglašava kako se ona rada ne boji.

“Ovo je period razotkrivanja koji mora proći. Ponavljam, uopće me ne iznenađuje ovaj razvoj događaja jer se radi o mojoj političkoj eliminaciji. Moja ponuda zastupnicima Hasanbegoviću, Zekanoviću i Glasnoviću bila je da klub čini nas četvero no očito ta opcija nije bila moguća. Ja nisam postavljala nikakve uvjete, no očito to nije bilo dovoljno te su me eliminirali iz Kluba na osobni zahtjev Zlatka Hasanbegovića. Koliko sam čula druga dvojica zastupnika nisu bila oduševljena s tom idejom. No očito se od toga nije odustajalo i oni su popustili po pritiskom. Žao mi je jedino što je general Željko Glasnović popustio ucjenama”, kaže naša sugovornica.

“S obzirom na to, kako sam već naglasila, da njih troje nisu samostalno donosili odluke, završilo je očekivano nepovoljno po Neovisne za Hrvatsku odnosno za stranku koju je Zlatko Hasanbegović nazvao svojim čedom i govorio kako je nikad neće prepustiti u ruke Plenkovićevog ministarstva uprave iako je to ipak učinio”, kaže Esih.

Čudi je kako Hasanbegović s jedne strane traži pravdu za svoj status u NHR-u pred Ministarstvom uprave, a s druge strane, očito je kako s ovim izlascima iz Klubova, skupštinskog i Saborskog, sve čini da bi svom političkom čedu naštetio i sam sebe isključuje iz stranke.

“Izgleda kako se Hasanbegović, nakon svoje famozne izjave kako se NHR-om neće baviti Plenkovićevo ministarstvo uprave već samo Bog i Hrvati, ipak odrekao Boga i Hrvata i NHR prepustio pravdi Ministarstva uprave. Ali njega pravda ne zanima već samo želi napraviti što veću štetu NHR-i i stranku blokirati u radu. Dakle, radi se o čistom podmetanju, igri mačke i miša”, rekla je Bruna Esih za Direktno.

Foto: Edvard Šušak/Hina