Bizarna nesreća: Teta u vrtiću djetetu dala dezinfekcijsko sredstvo umjesto vode

Bizarna nesreća: Teta u vrtiću djetetu dala dezinfekcijsko sredstvo umjesto vode

U vrtiću “Naša radost” u Rači u Srbiji odgajateljica je greškom djetetu, umjesto vode, dala da popije dezificijens asepsol. Dijete je na intenzivnoj njezi i nije životno ugroženo, prenosi N1.

Samo nekoliko sati nakon što je Jelena Radovanović dvoipogodišnju kćer odvela u vrtić, odgajateljica ju je pozvala da dođe po dijete, jer malenoj nije bilo dobro, piše RTS.

Liječnici u Rači nisu mogli utvrditi zašto dijete ima tegobe, pa je obitelj krenula u Kragujevac. Na pola puta, prema riječima djeda djevojčice, odgajateljica im je javila da je djevojčica umesto vode, popila asepsol.

“Kako mi je kćer ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je bočica na kojoj je pisalo ‘Jana voda’. Odgajateljica, ne znajući što je u njoj, dala joj je vodu i istog trenutka je djevojčica počela povraćati”, rekao je Tomislav Veljković, djed djevojčice.

Djevojčica je smještena na intenzivnu njegu i nije životno ugrožena. U vrtiću u Rači tvrde da sredstva za održavanje higijene drže u posebnim prostorijama. Na pitanje kako je moguće da se asepsol nađe u bočici za vodu, kažu da je greškom uliven u nju.

“Razbila se bočica u kojoj je bio asepsol. Utvrdit će se kroz postupak tko je odgovoran. Naravno, svi odgovorni snosit će posljedice u skladu sa zakonom”, ističe direktorica predškolske ustanove “Naša radost” Ljubina Jeftić.

Foto: Mladen Volarić/Hina, fotografija služi za ilustrativne svrhe